Σοβαρές καταγγελίες για τον Εθνικό Άχνας

Φοβερές καταγγελίες έκανε ο μέχρι πρότινος αμυντικός του Εθνκού Άχνας, Γκαρσία Μπιντάρι! Ο 24χρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής, που έφυγε για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας για να παίξει ποδόσφαιρο, έφυγε από την Κύπρο, γιατί όπως ο ίδιος αναφέρει, φοβόταν για την σωματική του ακεραιότητα, και επιστρέφοντας στην πατρίδα του έγραψε μια επιστολή, που δημοσιεύτηκε σε ένα μπλογκ.

Στον Εθνικό Άχνας αγωνίζονται σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρώην παίκτης του Άρη, Μάρκο Αουρέλιο και ο μέχρι πρότινος παίκτης του Πλατανιά, Φαμπιάν Στόλερ.

Αυτά, που αναφέρει ο Ισπανός, είναι πραγματικά ντροπιαστικά για το ποδόσφαιρο της Κύπρου, γιατί καταγγέλει ότι τον πίεζαν με διάφορους τρόπους να υπογράψει ότι εξοφλήθηκε, χωρίς να εξοφληθεί.

O Μπιντάρι γράφει :

“Εκείνοι που σήμερα σου γυρίζουν την πλάτη, μια μέρα η ζωή θα τους αναγκάσει να σε κοιτάξουν στα μάτια», με αυτή τη φράση μπορώ να συνοψίσω τους τελευταίους μήνες στην Κύπρο, τη χώρα στην οποία βρήκα ομάδα και υπόγραψα για πρώτη φορά το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο τον περασμένο Ιούλιο. Χωρίς κανέναν δισταγμό αποφάσισα να αντιμετωπίσω αυτή τη νέα πρόκληση με ενθουσιασμό αλλά κυρίως με πολλή θέληση για να ωριμάσω. Ήξερα πως θα ήταν ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα μου και θα ήμουν σε θέση να αντιμετωπίσω παίκτες του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα και της Ομόνοιας οι οποίες λάμβαναν μέρος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις”.

“Αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τη χώρα λόγω φόβου για την σωματική ασφάλεια, μετά από πολυάριθμες απειλές που είχα λάβει από κάποια στελέχη του σωματείου. Αυτή είναι η παρενόχληση που είχα και με απείλησαν ακόμη και στο ίδιό μου το σπίτι, χτυπώντας επανειλημμένα την πόρτα για να τους ανοίξω. Αυτό είναι μία σύντομη περίληψη των αντιξοοτήτων που έζησα στον Εθνικό Άχνας”.

“Όλο αυτό έγινε διότι αρνήθηκα να υπογράψω ένα χαρτί στο οποίο μου πρόσφεραν ένα μικρό χρηματικό ποσό και μία επιταγή για το 1/3 του μισθού μου. Στο παρελθόν μου έδωσαν μία ακάλυπτη επιταγή την οποία η τράπεζα μου αρνήθηκε τρεις φορές να μου εξαργυρώσει και δεν εισέπραξα ποτέ τα λεφτά. Εκείνη τη στιγμή μου χρωστούσαν ακόμη το μισθό Σεπτεμβρίου και είχα λάβει μόνο τα χρήματα ενάμιση μισθού από τους εφτά μήνες που εργάστηκα”.

“Ειλικρινά με κυριαρχούσε ο φόβος και μέχρι τη μέρα που αναχώρησα για την Ισπανία δεν ήμουν ήρεμος. Δέχθηκα πολλές απειλές και είχα συναντήσεις στις οποίες κάποια άτομα από το σύλλογο με πίεζαν για τις υπογραφές. Αν και τους έλεγα πως αυτό ήταν ένα θέμα του ατζέντη μου και πως αυτός είναι υπεύθυνος, αυτοί δεν ήθελαν να έλθουν σε επαφή μαζί τους αφού μου τόνιζαν πως δεν τους ενδιέφερε. Ήθελαν να υπογράψω τα χαρτιά και να δεχθώ αυτά τα λίγα χρήματα για να μην έχει προβλήματα το σωματείο και να μην χάσει βαθμούς όπως έπαθαν άλλα σωματεία για τον ίδιο λόγο. Μου έδειχναν ψεύτικα μηνύματα για να μην τηλεφωνήσω τους ατζέντη μου και να υπογράψω απευθείας. Εύχομαι κανένας συνάδελφος να μην ζήσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο”.

“Μου συνέβησαν πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν ήθελα να ζήσω με κανέναν τρόπο. Θεωρώ την εμπειρία θετική και δεν μετανιώνω με τίποτα για την απόφαση που πήρα. Ο χρόνος μου έχει διδάξει πως ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν είναι όπως οι άνθρωποι νομίζουν. Είναι πιο περίπλοκος απ’ ότι φαίνεται και συχνά πρέπει να μάθεις να επιβιώνεις Σε πολλές περιπτώσεις η πικρή πλευρά του ποδοσφαίρου αφήνει μία πόρτα ανοιχτή σε ιστορίες που αξίζει να επισημανθούν και οι οποίες δεν βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Χωρίς σωματείο αλλά με ελπίδα και κυρίως με σιγουριά λέω πως είμαι μόνο 24 χρόνων και έχω ακόμα πολλά να προσφέρω στον κόσμο του ποδοσφαίρου και είμαι πιο ενθουσιασμένος από ποτέ. Δεν έχει σημασία ο τόπος ή οι περιστάσεις. Δούλεψε την τέχνη και θα βρεις τη θετική πλευρά από όλους και όλα”.

Όταν έγιναν γνωστά, αυτά που κατήγγειλε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής, οι παράγοντες του Εθνικού Άχνας τόνιζαν ότι όσα αναφέρει ο Μπιντάρι είναι ψέμματα, και πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του.