«Εξυπνάδα» αξίας 5 ευρώ…

Ολοι γνωρίζουμε πως η πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΟΚ, αποτελείται από κοινωνικά στρώματα που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη οικονομική πίεση όλων των εποχών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ακόμη, πως η Τούμπα γεμίζει και με τη μαζική παρουσία φιλάθλων της ομάδας από την περιφέρεια. Ξέρουμε τις μεγάλες θυσίες του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια, όντας ο βασικός χρηματοδότης της. Αν μη τί άλλο, γνωρίζουμε πως δεν συγκρίνεται η προσφορά του κόσμου, απέναντι της προσφοράς της ομάδας σ’ αυτόν.

Είναι ακόμη φανερό, πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια προσέγγισης του κόσμου από το μεγαλομέτοχο. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες από όλους για να υπάρξει ενότητα και συσπείρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η αδικία που υφίσταται διαχρονικά η ομάδα. Δεδομένο είναι, ότι χρήματα υπάρχουν και τα οικονομικά προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν.

Γνωρίζοντας όλα αυτά και πολλά άλλα, το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. Σε τί ωφελεί η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Τί θα εξυπηρετήσει και πόσα θα αποφέρει; 30, 40, 50 χιλιάδες ευρώ; Τελικά τί έχει περισσότερο ανάγκη ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν; Λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ ή να αποδεικνύει στην πράξη την εκτίμηση στο πρόσωπο του κόσμου για την αιώνια προσφορά του, δείχνοντάς το κυρίως σεβόμενος όλα τα παραπάνω, προσφέροντας ένα εισιτήριο χωρίς αύξηση, σ’ ένα παιχνίδι για το οποίο ζει και αναπνέει όλη η ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια; Ο Ιβάν το γνωρίζει; Αυτοί που το αποφάσισαν αντιλαμβάνονται τί σημαίνει ΠΑΟΚ, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του κόσμου του;

Και άντε, αυτοί που ήρθαν τώρα ίσως δεν το γνωρίζουν. Αυτοί που είναι χρόνια στον ΠΑΟΚ και είναι δίπλα τους, δεν μπορούν να τους συμβουλέψουν και να τους ενημερώσουν; Όταν θέλεις να κάνεις επανάσταση και να συγκρουστείς και είναι αναγκαία η στήριξη του κόσμου, το πρώτο που πρέπει να προσφέρεις είναι σεβασμός και εκτίμηση. Και κυρίως διευκόλυνση, ώστε η παρουσία του στο γήπεδο να είναι μαζική. Αν πιστεύουν στον ΠΑΟΚ πως η επιτυχία στη σύγκρουση θα έχει αίσιο τέλος με ανακοινώσεις και θεωρητικές φιλοσοφίες, είναι βαθιά γελασμένοι.

Μόνο ο κόσμος μπορεί να δώσει τη λύση και στον ΠΑΟΚ απ’ ότι φαίνεται, όποτε βρίσκουν την ευκαιρία, τον απαξιώνουν και τον εκμεταλλεύονται.

Υ.Γ. 1. Όταν ζητάς από τον κόσμο να σε στηρίξει, δεν απαξιώνεις το μεγαλύτερό του πρόβλημα, τα οικονομικά του.

Υ.Γ.2. Έκτος αν ορισμένοι πιστεύουν πως μ’ αυτόν τον τρόπο, θα ισοσκελίσουν τον πακτωλό εκατομυρίων που πέταξαν με τις αποτυχημένες επιλογές τους.