“Είναι κακό και γι΄ αυτόν”

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιώργος Μπέζας, μίλησε στον Arena FM και αναφέρθηκε στην κατάπτωση εγγυητικής που πέτυχε η πλευρά του Σάββα Κωφίδη. Μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ είπε ότι ο Ηρακλής δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την εγγυητική του και επισήμανε ότι ήταν λάθος αυτό που έκανε ο Κωφίδης…

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Μπέζας:

Για την κατάπτωση της εγγυητικής: «Ο δικηγόρος του Κωφίδη, Γιώργος Ζελελίδης, που όλοι ξέρουμε τι ρόλο έχει διαδραματίσει στην ιστορία υποβιβασμού του Ηρακλή αλλά και στο θέμα Ονουάτσι, πήγε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μια συναλλαγματική και έγινε η κατάπτωση. Για όλα αυτά πήρε εντολή από τον κ. Κωφίδη».

Για την εγγυητική του Ηρακλή: «Τον Δεκέμβριο βγήκε απόφαση για μείωση του ποσοστού της εγγυητικής επιστολής όλων των ΠΑΕ. Η εγγυητική της ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει κάποιο πρόβλημα διότι η μείωση του ποσοστού από το 10% στο 5% του προϋπολογισμού που κατατέθηκε το καλοκαίρι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ακόμη έχει χρήματα για να φτάσει σε αυτό το ποσοστό, είναι πλέον πάνω από το 5%. Το ποσό μειώνεται περίπου στο μισό και πάλι είναι πάνω από το μισό στην εγγυητική αυτή. Άρα δεν έχει θέμα εγγυητικής ο Ηρακλής».

Για τον Κωφίδη: «Προσπαθήσαμε να τον πείσουμε να μην φτάσει σε αυτό το σημείο γιατί θα είναι κακό και γι’ αυτόν. Τα λεφτά θα τα πάρει ούτως ή άλλως, όπως γίνεται και αυτή τη στιγμή με την κατάπτωση, τα χρήματα είναι δεσμευμένα στην τράπεζα και θα τα παραλάβει από εκεί, αλλά του είπαμε να περιμένει λίγο παραπάνω για να μπορέσει να τα πάρει. Ίσως έφτασε σε αυτή την κίνηση γιατί υπήρξε μεγάλη πίεση από τον νομικό του σύμβουλο. Αλλά το θέμα κλείνει εδώ, η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει πρόβλημα με την εγγυητική της».

Για την κατάσταση σε όλες τις ομάδες: «Ήδη υπάρχει πρόταση για προσωρινά δελτία, για διάστημα ενός μήνα ώστε να λυθεί το θέμα, για να μπορέσουν να πάρουν όλες οι ομάδες ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, τις οποίες ο Ηρακλής τις έχει. Πλέον δεν υπάρχει το πρόβλημα που εντοπίστηκε πριν από δύο με τρία χρόνια, όταν δεν υπήρχε εγγυητική εποστολή και έπεφτε η ομάδα σε κατηγορία. Δυστυχώς η μόνη και η τελευταία ομάδα που έπεσε ήταν ο Ηρακλής».