Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, και τόνισε ότι ο Άρης δεν θα μπορέσει να ανέβει χωρίς να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:΅
Για το τι ισχύει: «Ο Αθλητικός Νόμος αυτό που λέει ξεκάθαρα είναι ότι δεν ανέχεται δύο αθλητικές ανώνυμες εταιρείες συγχρόνως στον ίδιο Ερασιτέχνη. Κατά τον πλέον σαφή τρόπο, εξηγεί ότι θέλει να έχει εκκαθαριστεί μέσα σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο η προηγούμενη ΠΑΕ, που έχει πέσει κατηγορία ή πτωχεύσει, και αφού διαγραφεί από το μητρώο ανωνύμων εταιρειών, τότε να υπάρξει καινούρια. Μάλιστα, λέει ότι αν σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που δεν έχει τελειώσει η εκκαθάριση, ανέβει κατηγορία -οπότε πρέπει να ξαναγίνει ανώνυμη εταιρεία- τότε αναβιώνει η παλιά και αρχίζει ξανά από την αρχή και προσπαθεί να διευθετήσει τα χρέη της ως κανονική ανώνυμη εταιρεία. Υπήρξε μία κατάσταση που αντιμετωπίστηκε με την προηγούμενη σύνθεση της ΕΕΑ, στην οποία συμμετείχα, όπου κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα αν κάποιος που εκβιάζει τον επενδυτή για να πάρει χρήματα δεν ολοκληρώνει την εκκαθάριση, τότε τι θα γίνει;
Υπό αυτό το πρίσμα ζητήσαμε και λάβαμε μία γνωμοδότηση, η οποία έλεγε ότι μπορούν να συνυπάρξουν και δύο ανώνυμες αθλητικές εταιρείες χωρίς να έχει τελειώσει η εκκαθάριση της προηγούμενης. Έτσι βάλαμε νερό στο ποτήρι μας. Κύλησε ο καιρός και φάνηκε από την εμπειρία που είχαμε, ότι η γνωμοδότηση αυτή διεστράφη και οι ομάδες το πήραν με τη λογική ότι δεν πειράζει αν συνυπάρχουν στο διηνεκές δύο εταιρείες με την παλιά να μην εκκαθαρίζεται ποτέ. Η ΑΕΚ είχε εκκαθαριστεί.
Η Λάρισα έχει πρόβλημα. Συνειδητοποιήσαμε ότι μπορεί να επανέρχεται το ίδιο πρόσωπο. Να μην έχει εκκαθαρίσει την παλιά, να αφήνει τα χρέη στο Δημόσιο και στους αθλητές. Να έρχεται ο καινούριος με έναν παρένθετο. Είδαμε ότι αν μείνουμε σε αυτήν την πρακτική δημιουργούμε ένα νομικό δεδικασμένο που έρχεται σε αντίθεση με το γράμμα του νόμου και το πνεύμα του νόμου. Ο νόμος θέλει καθαρά πράγματα. “Ποιος είσαι κύριε; Αυτός. Δεν πήγαν καλά τα οικονομικά σου. Κάνε ξεκαθάρισμα των λογαριασμών σου, πλήρωσε, εκποίησε ή κάνε ό,τι θες, μέσα σε διάστημα 30 μηνών και μετά καθαρός πια ο Ερασιτέχνης έχει το γήπεδό του και ξαναρχίζει από την αρχή με έναν καινούριο άνθρωπο που θέλει να βάλει τα χρήματά του στην ομάδα για να διεκδικήσει ανόδους και πρωταθλήματα».
Για την παρερμηνεία που είχε γίνει με το νόμο: «Υπό αυτό το πρίσμα αλλάξαμε τη νομολογία και καταλήξαμε ότι αν δεν έχει εκκαθαριστεί η προηγούμενη ομάδα, απαγορεύεται να συσταθεί καινούρια. Η διάταξη ήταν σαφέστατη και δεν χρειάζεται καινούρια. Πρακτικά δεν αλλάξαμε ούτε την ερμηνεία. Είδαμε ότι η πραγματικότητα μας έφερε σε ένα τετελεσμένο που η προηγούμενη διευθέτηση, που είχαμε κάνει σε σχέση με το άρθρο αυτό, παρεξηγήθηκε και παρερμηνεύθηκε προς τον κακό σκοπό.
Δεν μπορούν να έχουν ως έδρα το ίδιο γήπεδο δύο ΠΑΕ. Μετά γιατί να μην γίνουν τρεις ή 13; Γιατί ο κάθε επόμενος να μην κάνει χρήση του ίδιου τρόπου διευθέτησης, να μένουν ανεξόφλητα χρέη προς τράπεζες, προς ομάδες, προς αθλητές, προς Δημόσιο. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν σοβαρά προβλήματα με το Δημόσιο. Και φτου ξανά από την αρχή κάθε ένα ή δύο χρόνια ανεβαίνουμε, ξανακατεβαίνουμε και άντε πάλι».
Για το ενδεχόμενο να εκπνεύσει η προθεσμία των 30 μηνών για το Ρύσιο: «Αν εκπνεύσει η προθεσμία ισχύουν άλλα πράγματα και αν δεν εκπνεύσει ισχύουν άλλα πράγματα. Εδώ όμως πρέπει να δούμε τι θα γίνει και να επισπεύδουν τη διαδικασία γιατί έχουν δικιά τους ευθύνη και αστική και ποινική. Οι εκκαθαριστές και τα δικαστήρια έχουν ευθύνη. 30 μήνες είναι δύο χρόνια. Δηλαδή πόσο να κρατήσει η εκκαθάριση; Όλη τη ζωή μας;
Εδώ που έχει φτάσει η Ελλάδα και το ποδόσφαιρο, όλα καταρρέουν, ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας και ας τις διεκπεραιώνουμε. Πάντα η ΕΕΑ θα αντιμετωπίζει με επιείκεια, ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό, είναι έντιμοι και νόμιμοι επιχειρηματίες, επενδύουν στον αθλητισμό και το κάνουν για το καλό της πατρίδας».