Καβάλα-Άρης: Οι δηλώσεις…

Στις δύο όψεις που έδειξε η ομάδα του, κόντρα στην Καβάλα, στάθηκε ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη των κίτρινων στην μακεδονική πόλη.

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει την διοίκηση της Καβάλας, για την βράβευσή του πριν αρχίσει το παιχνίδι.

Αρχικά είπε: “Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την βράβευση, μια ομάδα και μια πόλη που αγαπώ πολύ. Οφείλω πολλά στην ομάδα και τον πρόεδρό της, τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε ότι έχω κάνει τα τελευταία 6 χρόνια. Θέλω να τον ευχαριστήσω, αλλά και την πόλη που είναι μια μεγάλη αγκαλιά”.

Για τον αγώνα είπε ανέφερ: “Είχε δύο όψεις, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλό ρυθμό, στο δεύτερο μέρος ήμασταν προβληματικοί στην επίθεση. Συγχαρητήρια στον κόουτς Γιατζόγλου, γιατί με αρκετές ελλείψεις και προβλήματα παλεύει όλα τα παιχνίδια. Ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί το ρόστερ της αναγκαστικά την βάζει σε άλλο στιλ παιχνιδιού, με αλλαγές στην άμυνα και μακρινό σουτ και κάθετη κίνηση των παικτών της, που είναι δύσκολο να τους μαρκάρεις. Είναι ιδιαίτερος ο τρόπος που παίζει. Ευτυχώς κερδίσαμε και συνεχίζουμε”.

Δηλώσεις έκανε και ο αρχηγός του Άρη, Σπύρος Μούρτος: “Πήραμε ένα πολύ σημαντικό διπλό το σημερινό για μας. Ξέρουμε ότι η Καβάλα είναι πολύ βελτιωμένη και παίζει τη ζωή της. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε αυτή τη νίκη. Υπήρχαν δύο εικόνες στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, στο δεύτερο μας προβλημάτισε η Καβάλα, κυρίως τα επιθετικά ριμπάουντ. Κλειδί του αγώνα και της νίκης μας ήταν το ότι αναγκάσαμε την Καβάλα να κάνει πολλά λάθη και αυτό μας έδωσε εύκολα καλάθια. Πλέον κοιτάμε μόνο τον αγώνα με την ΑΕΚ, που είναι κομβικός για μας”.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Καβάλας, Στιβ Γιατζόγλου, μεταξύ άλλων, τόνισε: “Είχαμε μια πολύ δύσκολη βδομάδα, με τρία δύσκολα παιχνίδια, με δυνατούς αντιπάλους. Το παιχνίδι με την Κηφισιά ήταν η ευκαιρία που αφήσαμε να φύγει από τα χέρια μας, αλλά δεν γυρίζει πίσω. Παίξαμε στα ίδια, δεν κερδίσαμε, αλλά δείξαμε ότι είμαστε συμπαγής ομάδα, η οποία θα πρέπει να κερδίσει αγώνες όπως το Ρέθυμνο ή τον ΠΑΟΚ. Θα έχουμε το χρονικό διάστημα για να συνέλθουμε. Ας ελπίσουμε ότι ο Ταπούτος θα γυρίσει κάποια στιγμή, κι αν δεν επιστρέψει, θα παλέψουμε με αυτά τα παιδιά”.