Στον ΠΑΟΚ είναι όλα πια νορμάλ…

Και στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ ήταν συνεπέστατος μ΄ αυτό, που σαν ομάδα μπορεί να κάνει φέτος, κυρίως σε τέτοια παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό, ότι έκανε στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό.

Προσπάθησε να οργανωθεί καλά στο μισό γήπεδο, να είναι μια συμπαγής ομάδα και να περιορίσει τις επιλογές του αντιπάλου να πλησιάσει απειλητικά στην περιοχή του, σιγά σιγά να κερδίσει την κατοχή της μπάλας, να προσπαθήσει να ανεβάσει το παιχνίδι ψηλά και να γίνει ο ίδιος απειλητικός.

Και στα τρία παιχνίδια, σχεδόν το πέτυχε, με εξαίρεση το τελευταίο κομμάτι. Δέχτηκε ελάχιστες φάσεις, έκανε κι ο ίδιος ελάχιστες, στη Λεωφόρο πήρε αποτέλεσμα, θα μπορούσε να πάρει και στο ΟΑΚΑ. Στη Λεωφόρο έκανε 2-3 φάσεις, έκανε δύο γκολ, αν έπαιρνε περισσότερα ρίσκα μετά το 70΄, ίσως πετύχαινε και τρίτο, όταν ο Παναθηναϊκός τρέκλιζε κι έπεφτε στα σχοινιά. Επέλεξε, τελικά, τη σιγουριά του 2-2. Είναι δύσκολες εποχές, όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα κι αυτή την εποχή, δεν είναι να χάνεις και τα λίγα…

Σε τέτοια παιχνίδια, τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τον φοβάσαι.

Ακόμη κι όταν καλείται να παίξει με 10 απουσίες, θα κατέβει στο παιχνίδι με υψηλή συγκέντρωση, θα φέρει εις πέρας το πλάνο, αν τον βοηθήσει η τύχη, θα πάρει κι αποτέλεσμα.

Τον ΠΑΟΚ πρέπει να τον φοβάσαι στα άλλα παιχνίδια, τα περίφημα “μικρά”. Εκεί που πρέπει να είναι το αφεντικό στο γήπεδο, να δημιουργήσει σε κλειστούς χώρους. Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί η ομάδα δεν έχει ιδέες.

Απορώ μ΄ αυτούς που ενθουσιάζονται όταν ο ΠΑΟΚ παίζει συνετά και καλούτσικα κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, απορώ ακόμη περισσότερο μ΄ αυτούς που τραβάνε τα μυαλά τους, βλέποντας πως (δεν) παίζει ο ΠΑΟΚ κόντρα σε ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής ή ο Παναιτωλικός.

Είναι όλα νορμάλ. Αυτός είναι ο φετινός ΠΑΟΚ, κι όποιος συμβιβαστεί με την ιδέα αυτή, ούτε εντυπωσιάζεται, ούτε απογοητεύεται.

Το καλό, λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ, είναι πως τα παιχνίδια που θα κρίνουν την τύχη του φέτος, είναι παιχνίδια από τα… πρώτα.

Στους ημιτελικούς του Κυπέλλου έχει τον Ολυμπιακό, άρα θα δούμε έναν συμπαγή και καλούτσικο ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν φτάνει για να περάσει, αλλά σε τέτοια παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ δεν ξεφτιλίζεται. Και στα πλέι οφ, τα 4 από τα 6 παιχνίδια, τέτοια θα είναι.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, είναι να βελτιώσει λίγο την λειτουργία του στα άλλα παιχνίδια, γιατί αυτά θα τον βοηθήσουν να μπει στα πλέι οφ (κι αυτό πια δεν είναι σίγουρο), αλλά και να κερδίσει και λίγη ψυχολογία παραπάνω, όταν θα μπει στην τελική ευθεία η σεζόν.

Περισσότερα πράγματα, από τον φετινό ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ζητήσει. Δεν μπορεί να τα κάνει.

Και σιγά σιγά, ενώ θα μαίνονται οι μάχες στα δύο μέτωπα, που συνεχίζει ο ΠΑΟΚ, καλό θα είναι να αρχίσει κι ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς.

Για να μην ξαναζήσει o ΠΑΟΚ το φετινό ανέκδοτο.