Οι κατά… συνθήκη ψεύτες!

Τον Φεβρουάριο, ο Γιάννης Αθηναίου χαρακτήριζε “φήμες που κάνουν κακό στην ομάδα” τις πληροφορίες ότι ψάχνονταν να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.
Σήμερα, σε συνέντευξη που έδωσε στο gazzetta.gr αποκάλυψε ότι τον Δεκέμβριο είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Άρης δεν τον άφησε να φύγει και… έσκασε.
«Αλήθεια είναι, είχαμε συμφωνήσει στα τέλη του Δεκεμβρίου αλλά τελικά η μετεγγραφή χάλασε λόγω της τελικής άρνησης του Άρη! Ήταν και ο τελικός Κυπέλλου μπροστά μας, τότε, στον οποίο θα διεκδικούσαμε έναν τίτλο, είχε φύγει και ο coach Αγγέλου για την Εφές, οπότε ο πρόεδρος, δεν ήθελε να αποδυναμώσει κι άλλο την ομάδα και ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στους φιλάθλους. Πραγματικά, στενοχωρήθηκα πολύ τότε… Έσκασα γιατί θα μου δινόταν η ευκαιρία να παίξω σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και να αγωνιστώ στην Ευρωλίγκα, αλλά τι να κάνουμε, δεν έκατσε…»
Δικαιωμά του του Αθηναίου να παίξει όπου θεωρεί πως είναι καλύτερα για την καριέρα του και φυσικά την τσέπη του, αλλά οι στοχοποίηση των δημοσιογράφων, ακόμα κι όταν απλά καταγράφουν αληθινά γεγονότα, δείχνει μικρόψυχους ανθρώπους.
Οι διαψεύσεις γεγονότων, πολλές φορές συνιστούν “κατά συνθήκη ψεύδη” και χαρακτηρίζουν και τους “κατά συνθήκη ή όχι, ψεύτες”.
«Αλήθεια είναι, είχαμε συμφωνήσει στα τέλη του Δεκεμβρίου αλλά τελικά η μετεγγραφή χάλασε λόγω της τελικής άρνησης του Άρη! Ήταν και ο τελικός Κυπέλλου μπροστά μας, τότε, στον οποίο θα διεκδικούσαμε έναν τίτλο, είχε φύγει και ο coach Αγγέλου για την Εφές, οπότε ο πρόεδρος, δεν ήθελε να αποδυναμώσει κι άλλο την ομάδα και ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στους φιλάθλους. Πραγματικά, στενοχωρήθηκα πολύ τότε… Έσκασα γιατί θα μου δινόταν η ευκαιρία να παίξω σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και να αγωνιστώ στην Ευρωλίγκα, αλλά τι να κάνουμε, δεν έκατσε…» – See more at: http://www.basketplus.gr/index.php/rssall/item/58901-athinaiou-eixa-symfonisei-me-ton-panathinaiko-ton-dekemvrio#sthash.aGfubrl8.dpuf