«Να πει κάποιος στον Σαββίδη ότι κάνει λάθος»

Σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο νυν προπονητής της Καλλονής και πρώην τεχνικός και ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Καραγεωργίου, σχολίασε την κατάσταση στον Δικέφαλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Metropolis:

Για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ μέσα στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό:«Δεν νομίζω ότι υπήρξαν πολλά ενθαρρυντικά από αυτό το παιχνίδι. Ήταν πολύ κακός ο Παναθηναϊκός. Δεν ήταν ο Παναθηναϊκός των τελευταίων χρόνων. Έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να εμφανίσει κάποια πράγματα που περιμένουν οι οπαδοί και οι άνθρωποι της ομάδας. Ο Χαρίσης και ο Τσίμιροτ έδειξαν ότι έχουν αξία και μπορεί να στηριχθεί πάνω τους ο ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα πολύ λίγα πράγματα, δεν ενθουσιάστηκα. Δεν είδα κάτι διαφορετικό, αλλά είδα κάτι από αυτά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό».

Για τα επόμενα παιχνίδια και για το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση: «Ο ΠΑΟΚ σε όλη του την ιστορία αναγεννιέται από τις στάχτες του. Μέχρι τώρα βλέπαμε κάτι καθόλου συμπαθητικό, αλλά μπορεί ξαφνικά να πάρει ένα αποτέλεσμα και να διαφοροποιηθούν τα πράγματα. Μπορεί να νικήσει την Τρίπολη και τον Ολυμπιακό. Δεν στέκομαι εκεί όμως. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την ιστορία της ομάδας. Έχουμε κάνει ξένα τα πράγματα στον ΠΑΟΚ. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι εστί ΠΑΟΚ και αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι αξιόλογη η προσπάθεια που κάνει ο Σαββίδης, έχει χρηματοδοτήσει με πολλά λεφτά και είναι μεγάλο πράγμα, αλλά πρέπει να καταλάβει πως λειτουργούσε ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Παλαιότερα υπήρχε διάδοχη κατάσταση, που ήταν συνέχεια της προηγούμενης. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν εντελώς και πάει ο ΠΑΟΚ να γίνει ομάδα με άλλες τάσεις. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει για πάντα η οικονομική στήριξη για να στηρίζει κάποια πράγματα. Πρέπει να πατήσουμε στην ιστορία και αυτή θα μας οδηγήσει».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο: «Οι άνθρωποι απαρτίζουν τον σύλλογο. Το διοικητικό και το αγωνιστικό κομμάτι. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι εστί ΠΑΟΚ και το τι θέλουν οι φίλαθλοι. Γίνεται μεγάλη οικονομική προσπάθεια και βλέπω 7-8.000 στο γήπεδο. Θα έπρεπε να έχουμε 30.000. Να αναρωτηθούμε γιατί δεν γίνεται αυτό. Αυτό από κάπου προκύπτει. Διοικητικά είναι τέσσερα χρόνια ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ, βάζει εκατομμύρια αλλά πάει στράφι η προσπάθεια. Πόσα να βάλει; Δηλαδή τα εκατομμύρια που βάζει έρχονται σε αντιστοιχία με τα χιλιάρικα του Πανιωνίου και της Τρίπολης; Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Κάποιος πρέπει να του πει ότι δεν λειτουργεί έτσι ο ΠΑΟΚ, λειτουργεί αλλιώς. Όταν μπήκε ο Βαρδινογιάννης στον Παναθηναϊκό, μετά από δύο χρόνια και πήρε πρωτάθλημα. Το ίδιο και ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό. Εμείς πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να χτίσουμε μια ομάδα; Έχει κουράσει αυτή η κατάσταση. Είναι αμαρτία με τόσα εκατομμύρια και να πάμε 7.000 στο γήπεδο».

Για τις λάθος επιλογές: «Πρέπει να ξεκινήσει από το διοικητικό κομμάτι. Να έρθουν άνθρωποι που ξέρουν πως λειτουργεί το σωματείο. Άνθρωποι σαν τον Βεζυρτζή φτιάξανε τον ΠΑΟΚ. Αν δεν είναι αυτοί, τότε ποιοι θα είναι; Ο σημερινός πρόεδρος μέχρι να μάθει θα περάσουν 2-3 χρόνια. Φέραμε τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή και τον διώξαμε. Φέραμε ένα άπειρο προπονητή και ξαφνικά τον βάλαμε να κυβερνήσει αυτό το καράβι που είναι δύσκολο. Χαθήκαν οι άνθρωποι που είναι ΠΑΟΚ και είναι γνώστες της ιστορίας; Με Ζαγοράκη και Βρύζα είχαμε γεμάτο γήπεδο με 30.000 διαρκείας. Δεν είχαν αυτοί την πολυτέλεια να βάλουν τα λεφτά που βάζει τώρα ο Σαββίδης, αλλά συσπείρωσαν τον κόσμο. Τους πίστεψε ο κόσμος».

Για το ότι πρέπει να έρθουν άνθρωποι θα πονάνε τον ΠΑΟΚ: «Το ζητάει η καρδιά μου και παίζω με τους βετεράνους του ΠΑΟΚ. Κάνουμε συζητήσεις για να στηρίξουμε μια προσπάθεια, για να μην είμαστε κόντρα στην ομάδα, αλλά αυτό έχει και κάποια όρια. Μπορεί να πουν “εσύ με ποιον είσαι;” Τι θα πει με ποιον είμαι; Είμαι με την ομάδα και χαίρομαι που έχουμε τον Σαββίδη, αλλά πρέπει κάποιος να του πει ότι κάνει λάθος. Να αφήσει τη διοίκηση σε άλλους ανθρώπους που να είναι ΠΑΟΚ και να δώσουν ώθηση. Οι ξένοι έφεραν τόσους παίκτες και παίζουν οι δύο. Παλιά φέρνανε παίκτη από τη Γ’ Εθνική και τον καθιέρωναν στον ΠΑΟΚ. Γιατί καταλάβαινε τι πρέπει να κάνει. Τώρα έρχονται με τόσα χρήματα 15 παίκτες και παίζουν οι δύο. Λέμε αμάν βρήκαμε έναν ηγέτη, τον Τσίμιροτ, 22 χρονών. Περάσαν παικταράδες που δεν τους ξέραμε, αλλά στην πορεία πονέσανε τη φανέλα και γίναν μεγάλοι».

Για το ότι εκφράζει την άποψή του: «Έπρεπε να πω αυτά που έχω μέσα μου. Αν πω κάτι διαφορετικό, θα είμαι σε λάθος δρόμο. Αυτή είναι η άποψή μου».