“Οι τραμπούκοι ξεπέρασαν τα όρια”

Κοινή ανακοίνωση, με την οποία αφενός περιγράφουν τα όσα υπέστη σήμερα ο συνάδελφος, Σωτήρης Βετάκης, μπασκετικός ρεπόρτερ στην Εφημερίδα “Τα Νέα” κι αφετέρου ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία και την ΕΛ.ΑΣ. να βάλουν ένα τέλος στους τραμπουκισμούς κατά δημοσιογράφους, εξέδωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Είναι πραγματικά, ανατριχιαστική η περιγραφή του συμβάντος, με τον δημοσιογράφο να δέχεται επίθεση με σιδερογροθιές από δύο φουσκωτούς, μπροστά στον 9χρονο γιο του και φεύγοντας, να τον “αποχαιρετούν” με την φράση “πάρτα γι΄ αυτά, που γράφεις”.

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2014…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Κάθε όριο ξεπέρασαν οι τραμπούκοι, οι οποίοι θέλουν να κάμψουν τις ελεύθερες φωνές της ενημέρωσης. Δρώντας προφανώς στις εντολές των αφεντικών τους, δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν απρόκλητη και ωμή βία κατά του συναδέλφου Σωτήρη Βετάκη, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο του με συνεπιβάτη τον εννιάχρονο γιό του.

Δύο άγνωστοι «φουσκωτοί» επιτέθηκαν και χτύπησαν με σιδηρογροθιές τον συνάδελφο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο συνάδελφος αναγκάστηκε να δώσει μάχη με τους δύο «φουσκωτούς» για να αποφύγει τα χειρότερα. Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιού του, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλο σοκ. Κατά την απομάκρυνση τους, μάλιστα, οι «περήφανοι για το έργο τους» και σίγουροι ότι έπιασε τόπο απείλησαν τον συνάδελφο με τη φράση «πάρτα για αυτά που γράφεις».

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταδικάζουν την επίθεση που δέχθηκε ο Σωτήρης Βετάκης και τονίζουν ότι οι πράξεις αυτού του τύπου στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη θλιβερή αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών, που έχουν σημειωθεί κατά αθλητικών συντακτών με… δυστυχώς αυξανόμενο ρυθμό την τελευταία τριετία.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ στέκονται στο πλευρό του συναδέλφου απαιτώντας, την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να δοθεί οριστικό τέλος σε τέτοιου είδους πρακτικές και ενέργειες κατά αθλητικών συντακτών”.