«Ποιος του δίνει το δικαίωμα να το παίζει Θεός»!

Όλα όσα έγιναν στην Τούμπα ήταν το κεντρικό θέμα και στην συνέντευξη Τύπου του Ίγκορ Τούντορ. Καταφέρθηκε κι αυτός εναντίον των διαιτητών, ζήτησε να αναλάβει κάποιος την ευθύνη για να αλλάξει την κατάσταση.

Στο αρχικό σχόλιό του ανέφερε: «Σήμερα πρέπει να μιλήσουμε για τα πάντα εκτός από ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ στεναχωρημένος γι’αυτό που συνέβη. Συνηθίζεται οι προπονητές να λένε ότι δεν θέλουν να μιλήσουν για τους διαιτητές. Γιατί να μη μιλήσεις; Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου. Πριν το παιχνίδι αστειευόμουν λέγοντας να μην έχουμε τον διαιτητή που έπαιξε στο Europa League με την Αντερλεχτ. Αλλά όπως φαίνεται θα ήταν καλύτερο να έχουμε εκείνον τον διαιτητή. Δεν είναι το πέναλτι, ούτε το τι έγινε από το πρώτο λεπτό. Κάποιος έχει αποφασίσει να παίξει με τις ζωές όλων μας. Και ρωτάνε γιατί έγινε αυτό.

Δεν ξέρω πόσοι τραυματίες υπάρχουν, γιατί κάποιος αποφάσισε πως είναι ο Θεός και να παίξει με μας με τον κόσμο την σκληρή δουλειά μας. Έρχονται εδώ και δεν έχουν δικαιώμα να το κάνουν. Είναι αστείο. Μπορεί να έχεις καλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό το πράγμα».

Είπε ακόμη: «Οσο παίχθηκε, έγινε καλό παιχνίδι, δύο ομάδες που προσπάθησαν. Δεν αισθάνομαι ηττημένος, αλλά κερδισμένος».

Για το αν μεταφέρει στην πατρίδα του αυτά που γίνονται στην Ελλάδα: «Εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα φύγουν. Αισθάνομαι τον ΠΑΟΚ σπίτι μου. Ολα έχουν να κάνουν με κάποιον που πρέπει να πάρει αποφάσεις. Δεν ξέρω αν είναι η ΕΠΟ, η Κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Γιατί να έρθει ο κόσμος ενώ ξέρει από πριν το αποτέλεσμα. Σήμερα όλο το γήπεδο χειροκροτούσε ειρωνικά. Δεν ξέρω με ποιο σθένος δεν έδωσε το πέναλτι. Τα ίδια και στην Κροατία. Εκεί είναι η Ντινάμο, εδώ ο Ολυμπιακός. Κι εκεί προσπαθούν χρόνια, αλλά δεν έχουν καταφέρει. Το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να είναι καθαρό, αλλά αυτό δεν είναι καθαρό, αλλά βρώμικο».

Για όσα έγιναν με τον Σίλβα: «Εντάξει δεν έγινε τίποτα. Υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις και προς τον διαιτητή. Δεν ήξερα αν πρέπει να θυμώσω ή να γελάω και στο τέλος κατέληξα θυμωμένος»

Για το καθαρά αγωνιστικό μέρος: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο σήμερα αγωνιστήκαμε με παίκτες, όπως ο Πέλκας, ο Μυστακίδης, ο Χαρίσης, ο Χατζηισαϊας, νεαρά απαιδιά που είναι τα πρώτα τους μεγάλα παιχνίδια, γι’ αυτό κάναμε λάθη. Οταν τα παιδιά θα αποκτήσουν εμπειρία δεν θα υπάρχουν αυτά τα λάθη. Αυτό είναι που μας έλειψε».

Για την δήλωση Σαββίδη ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πάει στην Αθήνα για το δεύτερο ματς: «Δεν έχω σχόλιο, δεν το έχω ακούσει, πρώτη φορά είναι. Νομίζω ότι είπα πολλά γι’ αυτό».

Για τον Μακ: «Δεν συμφωνώ με την αντίδραση του Μακ, αλλά μπορώ να την κατανοήσω. Αλλά από όσα έγιναν σήμερα θα βγούμε πιο δυνατοί».