Απίστευτο δυστύχημα στην ποδηλασία

Την ώρα που εμείς στην Ελλάδα απολαμβάναμε τους αγώνες των αθλητών μας στα τοπικά πρωταθλήματα της ποδηλασίας, ένας Βέλγος αθλητής ο Αντουάν Ντεμουατιέ, άφηνε την τελευταία πνοή της ζωής του…

Έχασε τη ζωή του  όταν παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσυκλέτα κατά την διάρκεια ενός πολύ γρήγορου ποδηλατικού αγώνα που διεξαγόταν την στιγμή εκείνη στην διαδρομή μεταξύ Γάνδης και Βέβελγκεμ.

Η κινητοποίηση του ιατρικού team του αγώνα ήταν άμεση αλλά όχι αρκετή για να κρατήσει στην ζωή τον 25χρονο ποδηλάτη που λίγο αργότερα ξεψύχησε στο νοσοκομείο της πόλης Λιλ της Γαλλίας.

Οι κομισάριοι της uci και οι διοργανωτές του αγώνα κάνουν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα! Ένας ακόμη ποδηλάτης, ο Γενς Ντεμπισίρ, μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο με βαριά διάσειση μετά από ατύχημα που συνέβηκε στη διάρκεια του ίδιου αγώνα.

Συγκινητική είναι η κίνηση της οικογενείας του αδικοχαμένου – ταλαντούχου Αντουάν Ντεμουατιέ που κατά την διάρκεια του τελευταίου παγκοσμίου πρωταθλήματος απέδειξε πως είχε τα κότσια για να διεκδικήσει μια καλή μεταγραφή σε κάποια μεγάλη ομάδα, Δώρισε τα όργανα του παιδιού της σε τρία άτομα σώζοντας την ζωή τους.

Ο Ντεμουατιέ ήταν ένας μαχητικός ποδηλάτης που διέπρεπε τα τελευταία δυο χρόνια της ζωής του. Πρόσφατα ενώθηκε με τα δεσμά του Γάμου ,και οι στόχοι της ζωής του ήτανε αρκετά φιλόδοξοι. Κοντραριζόταν με τα μεγάλα ονόματα και εφέτος δήλωνε πανέτοιμος για μια μεγάλη επίδοση! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!

Παντελής Τζερτζεβέλης