Πρόταση “πνοής” για τον Ερασιτέχνη Ηρακλή

Μια πολύ σημαντική πρόταση, η οποία αν υλοποιηθεί σίγουρα θα αλλάξει πολλά στον τρόπο λειτουργίας του ΓΣ Ηρακλής, κατατέθηκε σήμερα (31/3) από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο αποδέχτηκε με την θέση της επιτροπής σωτηρίας που συστάθηκε για την διάσωση του “κυανόλευκου” Ερασιτέχνη, η οποία προβλέπει το “ξεκλείδωμα” του -εδώ και καιρό- μπλοκαρισμένου ΑΦΜ του συλλόγου και την στέλνει σύντομα στα αρμόδια υπουργεία.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή με επικεφαλή τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Τσαμασλή και συνεργάτες συμβούλους από όλες τις παρατάξεις και τους συμβούλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από επαφές που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του ΓΣ Ηρακλής, πρότεινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την επαναλειτουργία του ΑΦΜ, ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να λειτουργεί κανονικά και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Επιπλέον προτάθηκε να απαλλαχθεί η προσωρινή διοίκηση που θα αναλάβει από κάθε ευθύνη (ποινική, αστική, φορολογική κτλ) για τις οφειλές που αφορούν το παρελθόν, έτσι ώστε ο σύλλογος να αποκομμίσει οφέλη και να καταβάλλει ένα ποσό στο ελληνικό Δημόσιο.

Οι προτάσεις αυτές βρήκαν σύμφωνο το περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να τις αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία προς επικύρωση.

«Μετά από πολλές συνεδριάσεις και σε συνεργασία με τον Γ.Σ Ηρακλή και τους νομικούς συμβούλους της Περιφέρειας, καταλήξαμε σε ολοκληρωμένες προτάσεις, τις οποίες καταθέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Συμφωνήσαμε πως τα όποια φυσικά πρόσωπα εξέδωσαν τα πλαστά τιμολόγια δεν γίνεται να βαραίνουν την ιδέα του Ηρακλή. Αφού τα ποινικά δικαστήρια δώσουν την ευθύνη στα φυσικά πρόσωπα, τότε αυτά θα αναλάβουν την ευθύνη και ο Ηρακλής θα είναι καθαρός και έξω από κάθε ευθύνη. Θέλουμε να ανοίξει το ΑΦΜ. Η Βουλή νομοθετεί και εμείς κάνουμε προτάσεις, ώστε να βοηθήσουμε να βγει μια απόφαση για τη διάσωση του ιστορικού αυτού σωματείου», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της Επιτροπής για τη διάσωση του Ηρακλή Γιώργος Τσαμασλής.
Από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Βασίλης Ανατολίτης, επεσήμανε ότι «όπως είναι γνωστό ο σύλλογος διατηρεί στη δύναμη του 17 τμήματα. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι και μόνο για τα πάγια έξοδα αυτών, αλλά και για τα γενικά έξοδα χρειάζεται να υπάρχει ένα ταμείο για να μπορεί να λειτουργεί ο σύλλογος. Σήμερα, δυστυχώς, χωρίς ούτε ένα έσοδο ο σύλλογος οδηγείται μαθηματικά σε αθλητικό μαρασμό. Γι’ αυτό ζητάμε την επαναλειτουργία του ΑΦΜ, ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να λειτουργεί νομότυπα και να μπορεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του».