“Ο Ηρακλής τον Γενάρη αποδυναμώθηκε”

Έντονη κριτική στους διοικητικούς χειρισμούς της ΠΑΕ Ηρακλής, τόσο κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όσο και στο θέμα του Γκιγιέρμο Όγιος, άσκησε ο γενικός αρχηγός του Ηρακλή, Κώστας Τσαλίκης, ο οποίος τόνισε ότι ναι μεν η ομάδα μπαίνει με μειονέκτημα στα πλέι-οφ, αλλά έχει και ένα σημαντικό “όπλο” έναντι των υπολοίπων ομάδων, το οποίο δεν είναι άλλο, από το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια.

“Η είσοδος στα πλέι-οφ δεν συνιστά σε καμιά περίπτωση επιτυχία, καθώς μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία με μειονέκτημα. Από εκεί και πέρα, κυνηγάμε τον μοναδικό στόχο που είναι η άνοδος στην Σούπερλιγκ, ανεξάρτητα από το επίπεδο του πρωταθλήματος. Το πρόβλημα είναι, πως με αυτό το μειονέκτημα δεν κοιτάς μόνο τα δικά σου αποτελέσματα, αλλά πρέπει να σε βολέψουν και τα υπόλοιπα. Εκεί υστερούμε εμείς, διότι πίεση υπήρχε και στο τελευταίο παιχνίδι και στην Κέρκυρα και παντού” τόνισε αρχικά στον “Arena FM” και πρόσθεσε: “Υπάρχουν τραυματισμοί βασικών ποδοσφαιριστών και αυτό είναι γεγονός. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι πως πέρασε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου για χίλιουςδυο λόγους. Για εμένα η ομάδα αποδυναμώθηκε και τώρα πονάει. Οι τραυματισμοί και οι κάρτες ήταν αναμενόμενοι και έπρεπε να τα ξέρουμε. Έπρεπε να ενισχυθεί η ομάδα και δεν το έκανε για πολλούς λόγους. Εκεί που ποντάρουμε εμείς είναι κάτι που δεν το βλέπεις σε πολλές ομάδες και είναι το κλίμα από τους φυσιοθεραπευτές μέχρι τον οποιοδήποτε. Εκεί ποντάρουμε εμείς.»

Σε ερώτηση για το αν χρειαζόταν την δεδομένη χρονική στιγμή, όλο αυτό το ζήτημα αποπομπής του Γκιγιέρμο Όγιος, ο Κώστας Τσαλίκης απάντησε: “Δεν χρειαζόταν τέτοιου είδους ηλεκτροσόκ. Αυτό που έγινε δεν έπρεπε να γίνει, αν και οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και δεν νομίζω πως επηρεάστηκαν. Παίξανε με την Ζάκυνθο όπως έπρεπε, είναι συνειδητοποιημένοι και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν”

Τέλος αναφορικά με το ζήτημα της άδειας του Αργεντινού τεχνικού, τόνισε: “Το θέμα του Όγιος είναι περίπλοκο. Δεν έχει το καινούριο δίπλωμα της ΟΥΕΦΑ. Από εκεί και πέρα έχει γίνει μια καινούρια πρόσληψη και στο παιχνίδι με την Καρδίτσα έκατσε στον πάγκο. Στο παιχνίδι με την Ζάκυνθο προέκυψε πάλι το πρόβλημα. Το χειρίζονται οι άνθρωποι της διοίκησης και ελπίζω να λυθεί αν και μου φαίνεται δύσκολο”