“Χάθηκε η αυτοπεποίθηση της ομάδας”

O προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που η ομάδα του παρουσιάζει τόσο κακό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Στην αρχική του τοποθέτηση, είπε: «Για τρίτο σερί παιχνίδι ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι. Το ίδιο έγινε και με τη Βέροια και με τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί δεν παίζαμε ποδόσφαιρο, δεν βγάλαμε φάσεις. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος και πέτυχε και το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε το παιχνίδι, είχαμε περισσότερη κατοχή μπάλας όμως δεν βγάλαμε φάσεις με εξαίρεση αυτή του Βέλλιου. Ετσι δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Με μία-δύο ευκαιρίες δεν μπορείς να κερδίσεις τους αγώνες.

Πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες ψυχολογικά. Χάθηκε η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Χάσαμε το μέταλλο της ομάδας. Πρέπει να βρω τον τρόπο να το επαναφέρω αυτό για να πάμε ψηλότερα την ομάδα στο τέλος».

Για το τι φταίει και ο Ηρακλής παρουσιάζει τόσο κακό πρόσωπο: «Ο κόσμος πρέπει να δείξει κατανόηση κυρίως σε κάποια παιδιά που κερδίζουν εμπειρίες. Νομίζω πως έχει δεχτεί την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια. Θέλαμε πολύ τη νίκη για να τους την χαρίσουμε. Το τι φταίει είναι πολλά πράγματα. Κάποια σίγουρα δεν θέλω να πιστέψω πως είναι στο μυαλό των παικτών, όπως πχ ο εφησυχασμός. Ισως κάποιοι να έχουν άγχος σε ό,τι αφορά το συμβόλαιό τους. Όλα είναι υποθέσεις. Η δουλειά μου είναι να τους βοηθήσω για να πάρουμε βαθμούς και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται. Σε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Η τελευταία εικόνα είναι αυτό που μετράει και αυτή θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε».

Για το μέλλον του Νίκου Παπαδόπουλου και τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί το καλοκαίρι: «Εγώ δεν έχω μιλήσει για τίποτα. Δεν ξέρω από πού βγαίνει αυτό. Εγώ έχω συμβόλαιο άλλο ένα χρόνο. Δίνω τα πάντα για την ομάδα και είμαι εκεί. Δε θέλω να το συνεχίσω το θέμα αυτό και όσα ακούγονται δεν ισχύουν. Αυτό ίσως επηρεάζει και την ομάδα. Για εμένα είναι τιμή μου να βρίσκομαι στον Ηρακλή. Δουλεύω όλη μέρα για την ομάδα».

Για το αν υπάρχει έλλειψη ποιότητας: «Εγώ τα παιδιά αυτά τα νιώθω παιδιά μου. Δε με ενδιαφέρει το τι ακούγεται. Στη Λεωφόρο έκανα μια δήλωση και ίσως κάποιον την ερμήνευσαν λάθος. Πρέπει να προστεθεί ποιότητα στην ομάδα. Αν θέλουμε να βάλουμε ρεαλιστικούς στόχους. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να μπει ποιότητα και προσωπικότητα. Δε θέλω να υποτιμήσω τους παίκτες μου προς Θεού. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια».

Για το αν γίνονται συζητήσεις για το «αύριο» της ομάδας: «Μιλάω με τον πρόεδρο. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει. Εχω κάνει λάθη και εγώ και όλοι μας. Με νοιάζει η προοπτική που θα υπάρχει. Να βάλουμε ρεαλιστικούς στόχους την επόμενη σεζόν με αυτά που θα έχουμε και με αυτά που θα μπορούμε να έχουμε».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ξέρω τη στεναχώρια του κόσμου και το κατανοώ. Πρέπει να είναι κοντά μας όμως. Να έρθουν να μας βοηθήσουν και να έχουν θετική αύρα προς την ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε για να πάρουμε ψυχολογία. Πρώτα εμείς και μετά ο κόσμος της ομάδας».