Ο Κρίστι Βανγκέλι στον Αρη

Η ΠΑΕ Αρης ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Κρίστι Βανγκέλι, που επιστρέφει στους κίτρινους για να τους ενισχύσει τους επόμενους έξι μήνες στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στη Superleague.

Ο 29χρονος μέσος, «πνευματικό παιδί» του Λάμπρου Σκόρδα, θα καλύψει τη θέση της μιας και μοναδικής μεταγραφής που δικαιούται να κάνει τον Ιανουάριο ο Άρης για παίκτες άνω των 24 χρόνων. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης αναφέρει:

“Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την απόκτηση του Κρίστι Βανγκέλι. Ο 29χρονος μεσοαμυντικός, που αγωνίζεται τόσο ως πλάγιος μπακ, όσο και ως αμυντικός χαφ, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών.
Ο Κρίστι Βανγκέλι εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Αρη το 2003, αλλά προβιβάστηκε γρήγορα στην πρώτη ομάδα. Με τη φανέλα των κιτρίνων αγωνίστηκε έως το 2011 (συμπλήρωσε 106 συμμετοχές), οπότε μεταγράφηκε στην ουκρανική Τσερνομόρετς. Είναι διεθνής με την Εθνική Αλβανίας, με την οποία μετρά 33 συμμετοχές.
«Είμαι χαρούμενος που θα ξαναπαίξω στον Αρη. Αισθάνομαι ότι επέστρεψα στο σπίτι μου. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο. Δεν είναι, άλλωστε, ώρα για λόγια, αλλά για πράξεις», δήλωσε ο Κρίστι Βανγκέλι μετά την υπογραφή του συμβολαίου του”.

Οι “κίτρινοι” αναζήτησαν αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τη μία και μοναδική μεταγραφή άνω των 24 ετών και κατέληξαν στον Βανγκέλι, ο οποίος είναι 28 χρόνων και μπορούσε να μεταγραφεί στον Άρη ως γηγενής. Ο κανονισμός δίνει δικαίωμα μεταγραφής τον Ιανουάριο σε έναν παίκτη άνω των 24 χρόνων που:

* Είτε έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας (ο Βανγκέλι δεν έχει αυτό το δικαίωμα μιας και αγωνίστηκε στην Εθνική Αλβανίας).
* Είτε να είναι γηγενής, όπως είναι η περίπτωση του Κρίστι Βανγκέλι, που είναι κάτοχος ελληνικής ταυτότητας και διαβατηρίου.