Βασίλης Λεβέντης:«Ο Άρης πρέπει να επιστρέψει στην Superleague»

Για τον Άρη και την επιστροφή του στις επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και για την πιθανότητα Grexit μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Libero 107,4»:

«Εγώ δεν συμφωνώ. Δεν πιστεύω ότι πρέπει οι ελληνικές ομάδες και το ποδόσφαιρο να πληρώσουν για όποια λάθη υφίστανται. Η λύση δεν είναι να αποβάλλουμε τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η λύση είναι δια μέτρων άλλων να κάνουμε κάθαρση. Δηλαδή, δεν είναι κάθαρση να φεύγει η Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό είναι βλακεία. Εγώ είμαι υπέρ του να συνεχίσουμε κανονικά και σαν χώρα εντοπίζοντας τις παθογένειες να τις αφαιρούμε. Να παίρνεις ένα μαχαίρι να τα διαλύεις όλα δεν είναι κάθαρση, αλλά αυτοκτονία.», ανέφερε αρχικά ο Λεβέντης.

«Έχουν διαπιστωθεί στο παρελθόν απαράδεκτα πράγματα. Και η βία στα γήπεδα μας απασχολεί πολύ. Δεν γίνεται να πηγαίνει ένα νέο παιδί στο γήπεδο και να κινδυνεύει να το σκοτώσουν κάποιοι τρελοί, επειδή το βλέπουν έτσι», πρόσθεσε ο Λεβέντης.

Σε ό,τι αφορά τον Άρη και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη συμμετοχή του στη β’ εθνική, ο Λεβέντης πήρε ξεκάθαρη θέση: «Δεν θα το αφήσουμε αυτό. Ο Άρης πρέπει να γυρίσει στην Α’ Εθνική. Πλήρωσε τα λάθη του, αλλά δεν πρέπει να νομοθετικά να του κλείσουμε τον δρόμο. Αυτό είναι απαράδεκτο. Εγώ στηρίζω γενικά τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, αλλά γενικά στηρίζω το δίκαιο».