Ο Αναστόπουλος και το… σακάκι του Ιωαννίδη

Μπορεί ο Νίκος Αναστόπουλος να υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες επιθετικούς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και πλέον να κάνει καριέρα προπονητή, αλλά… νιώθει και από μπάσκετ.

Άλλωστε πριν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο υπήρξε πλέι μέικερ στη Δάφνη, ενώ πολύ αργότερα διετέλεσε και πρόεδρος της ομάδας.

Ο αλενατόρε επισκέφθηκε το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ και χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της αδελφότητας στο Facebook:

«Ένας μπασκετικός… ποδοσφαιράνθρωπος, ο Νίκος Αναστόπουλος, εκ των κορυφαίων επιθετικών του ελληνικού ποδοσφαίρου στο παρελθόν, νυν τεχνικός της ομάδας του Άρη την οποία οδήγησε φέτος σε άνοδο στην Β΄ Εθνική επισκέφθηκε το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Ο Νίκος Αναστόπουλος που στα νεανικά του χρόνια έπαιζε μπάσκετ, ήταν πλέι μέικερ στην ομάδα της Δάφνης (είχε για ένα διάστημα προπονητή τον Κώστα Μπογατσιώτη), ενώ αργότερα διετέλεσε και πρόεδρος της Δάφνης, αποδέχθηκε την πρόταση του Γιωργή Μπουσβάρου και ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου μας.

«Μου αρέσει η ιστορία, μου αρέσει και το μπάσκετ οπότε ευχαριστήθηκα αυτή μου την επίσκεψη» δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος και πρόσθεσε: «Οι παλιές φωτογραφίες, οι φανέλες τόσων μεγάλων αστέρων, το σακάκι του Ιωαννίδη αλλά και τα παλιά αντικείμενα που έχει συγκεντρώσει η ΧΑΝΘ είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εύχομαι να συνεχιστεί η προσπάθεια σας», είπε ο «αλενατόρε» που δεν έχασε την ευκαιρία επίσης να διατυπώσει τις απόψεις του σε σχετική συζήτηση που είχε με τον Γιωργή Μπουσβάρο για το επίπεδο της φετινής Ευρωλίγκας όπως και της Α1 μιας και παρακολουθεί φανατικά παιχνίδια αλλά και όλες τις εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ».