«Πρόβλημα το… δύσκολο γκολ»

Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε ο Βλάνταν Ίβιτς στη συνέντευξη Τύπου της Τούμπας, τονίζοντας πως κλειδί για τη σημερινή νίκη ήταν η υπομονή, η πειθαρχία και το… λογικό παιχνίδι. Παράλληλα παραδέχθηκε πως ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να βάλει γκολ.

Στο αρχικό σχόλιό του ανέφερε: «Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση των παικτών. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί υπομονή. Τα είχαμε και στο τέλος φτάσαμε στη νίκη. Οταν παίζεις χωρίς κοσμο και με μια οργανωμένη ομάδα, που έχει επικίνδυνους επιθετικούς, αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να έχεις οργάνωση, πειθαρχία και να βγάζουμε την ποιότητά μας. Μας βγήκε προς το τέλος και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Κάθε παιχνίδι έχει πίεση, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και ως παίκτες και ως προπονητές, ιδιαίτερα στην Τούμπα. Ολα τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίσεις. Σίγουρα η ομάδα δεν αξίζει να παλεύει να μπει στα πλέι οφ. Μαθηματικά έχουμε μπει, τώρα έγινε αυτό με τους βαθμούς. Λιγότερο απ’ο όλους φταίνει οι παίκτες. Επρεπε να αντιδράσουμε μετά το προηγούμενο παοιχνίδι κι ευτυχώς έχουμε κάνει ένα καλό ματς. Παίξαμε με μια ομάδα καλά οργανωμένη, με δέκα παίκτες πίσω και είναι δύσκολο να τους σπάσεις. Έχουμε δύο ψηλούς επιθετικούς (σ.σ. Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ) τους οποίους δεν είχαμε στο παιχνίδι, ενώ κι αυτός που έπαιξε (Μακ), είχε να παίξει πολύ καιρό. Αυτό που τους ζήτησα, αυτό κάνανε και συγχαρητήρια».

Για το τι κρατάει από το σημερινό παιχνίδι: «Κρατώ την πειθαρχία και την υπομονή, γιατί παίξαμε με μυαλό και λογική. Ξέραμε ότι το παιχνίδι κρατάει 95 λεπτά. Εννοείται ότι θέλαμε να βάλουμε γκολ στο πρώτο λεπτό, αλλά το παιχνίδι λήγει όταν σφυρίξει ο διαιτητής».

Τι περιμένει να αλλάξει στα πλέι οφ: «Η ομάδα έχει κάνει πολλές τελικές. Και στο προηγούμενο παιχνίδι που χάσαμε είχαμε πάλι αρκετές τελικές και μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αυτό που προσπαθώ να κάνω μαζί με τους παίκτες είναι να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο και στην άμυνα και στην επίθεση. Εχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Δεν είμαστε κομπλέ κι ελπίζω σύντομα να γυρίσουν οι τραυματίες και να έχουμε επιτέλους όλους τους παίκτες».

Για τα δημοσιεύματα για επαφές του ΠΑΟΚ με προπονητές: «Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δεν διαβάζω, δεν ασχολούμαι. Πρώτη φορά το ακούω από σας».

Για το αν θα γίνει μίνι προετοιμασία ενόψει πλέι οφ: «Δεν υπάρχει σκέψη και δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο. Πρώτα να μπούμε στα πλέι οφ. Δεν ξέρω από που έρχεται αυτό, ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει κάτι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει εύκολο γκολ: «Οι επιθετικοί μας έχουν βάλει πολλά γκολ. Αν δούμε τους παίκτες στο κέντρο οι περισσότεροι είναι μεσοαμυντικοί. Σπάνια πατάνε στην περιοχή, εκτός από τον Πέλκα και είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα ο επιθετικός. Δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι και πιστεύω θα το βελτιώσουμε».