Κλείνει το… μαγαζί!

«Νεκρώνει» ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός το διήμερο 12-13 Απριλίου, ακριβώς μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα, αν και πολύ δύσκολα ο ελληνικός αθλητισμός θα… αναστηθεί μετά τις τεράστιες περικοπές στις Ομοσπονδίες από την πολιτεία.

Το διήμερο πριν τη Μ. Εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία δραστηριότητα του αθλητισμού δεν θα υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα κι αυτή είναι και πρώτη κίνηση αντίδρασης της ΕΟΕ και των ομοσπονδιών

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρει:

“Η Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων της χώρας, την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων τους, το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που εξακολουθεί ν’ αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση της Πολιτείας να δώσει λύσεις όχι μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά κυρίως στα θεσμικά προβλήματα.

Η πρόταση της ΕΟΕ απευθύνεται στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών, τα οποία θα πάρουν και την τελική απόφαση για τη συμμετοχή τους στην αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Εξαιρείται η συμμετοχή Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η σύσταση για την αναστολή αποτελεί ένα πρώτο μέτρο της Ολομέλειας της ΕΟΕ που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίοι αποφάσισαν με τη στάση τους να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη απραξία και αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία, απέναντι στην αθλούμενη νεολαία της χώρας, η οποία κινδυνεύει να στερηθεί ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού αγαθού, όπως ο αθλητισμός”.

Share this: