Τα βαθμολογικά δεδομένα

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην ειδική βαθμολογία των play offs μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για το -3 του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος», τιμωρήθηκε τελικά με αφαίρεση τριών βαθμών από τον πίνακα της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας και όχι με πέντε, όπως είχε ανακοινωθεί πρωτόδικα, κάτι που σημαίνει πως από τους 47 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει μέχρι την 29η αγωνιστική, πέφτει στους 44 και έχει όσους και ο Πανιώνιος.AdTech Ad

Αυτό σημαίνει πως διαμορφώνονται νέα δεδομένα, καθώς οι «ασπρόμαυροι» και ο Ιστορικός – σε περίπτωση που πάρει την αδειοδότηση – ξεκινούν το… μίνι πρωτάθλημα χωρίς συγκομιδή, ήτοι με 0 βαθμούς. Επικεφαλής θα είναι η ΑΕΚ με 3 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό που θα εκκινήσει με 2 πόντους. Σ’ αυτό το… σενάριο δεν λογίζεται η ποινή αφαίρεσης των 3 βαθμών που έχει επιβληθεί στην Ένωση και τον Ατρόμητο για τα επεισόδια στο ματς του πρωταθλήματος στο Περιστέρι, καθώς έχει καταθέσει έφεση.

Αν τελικά οι «κιτρινόμαυροι» δεν δικαιωθούν στην αρμόδια Επιτροπή και παραμείνει το -3 τότε, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα αρχίσουν με 2 βαθμούς, έναντι του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου. Η βαθμολογία των play offs λογίζεται με… βάση την 5η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα και η διαφορά των πόντων διαιρείται με το 5.

Αυτή την στιγμή και χωρίς την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η ΑΕΚ έχει 57 βαθμούς, έναντι των 44 του «Δικέφαλου του Βορρά» και του Ιστορικού. Η διαφορά ανέρχεται στους 13 βαθμούς και διαιρούμενο με το 5 βγάζει 2,6. Από την στιγμή που ο δεκαδικός είναι πάνω από το μισό, τότε αυτομάτως μετατρέπεται σε 3.

Αναλυτικά:

Χωρίς την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την Ένωση:
ΑΕΚ 3 β.
Παναθηναϊκός 2 β.
Πανιώνιος 0 β.
ΠΑΟΚ 0 β.

Με βάσει την πρωτόδικη απόφαση του -3 για τους «κιτρινόμαυρους»:
ΑΕΚ 2 β.
Παναθηναϊκός 2 β.
Πανιώνιος 0 β.
ΠΑΟΚ 0 β.