«Θέλω να δω το εγγόνι μου και δε με αφήνουν»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για τη σημερινή αναβολή στη δίκη Koriopolis, αλλά και τους περιοριστικούς όρους που συνεχίζουν να ισχύουν προς τον ίδιο, παρά την σχετική αίτηση που έκανε σήμερα στο δικαστήριο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis: 

«Δεν καταλαβαίνω γιατί μου βάζουν περιοριστικούς όρους Είναι ντροπή. Θέλω να δω το εγγονάκι μου στις ΗΠΑ και δε με αφήνουν. Δε θέλω να το διογκώσω το πράγμα, αλλά έχω πέντε χρόνια περιοριστικούς όρους. Γιατί; Η ευθύνη είναι στη Δικαιοσύνη, καταρχάς για να αποφασίσει αν θα οδηγηθούν στο ακροατήριο οι κατηγορούμενοι, υπάρχουν νομοθετικά κενά, έχουν γίνει αίσχη που δεν τιμούν τη Δικαιοσύνη. Είναι ο τρόπος που έγιναν οι απομαγνητοφωνήσεις, όπου κηρύχθηκαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλά το σημαντικό είναι ότι φτάσαμε στο τέλος. Στις 31 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η δίκη και να βρούμε το δίκαιό μας. Μέχρι να τελεσιδικήσει θα πάει 4-5 χρόνια», είπε ο κ. Μπέος και συνέχισε…

Για το βούλευμα που περιλαμβάνει τον ίδιο: «Ο κ. Τσιμπλάκης, ο εφέτης ανακριτής παραπέμφθηκε και πειθαρχικά και ποινικά άρα για ποιο βούλευμα μιλάμε; Μήπως βγήκε για να εξυπηρετήσει κάποιους επιχειρηματίες; Είναι ερωτήματα που απασχολούν τα ερωτήματα και νομικούς και τη Δικαιοσύνη. Η κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνίζεται και να μου στερούν την ελευθερία μου. Με αυτό το βούλευμα μου έχουν στερήσει το δικαίωμα να διοικώ την πόλη μου. Τιμωρούμαι χωρίς να έχω δικαστεί! Θα προσφύγω στο συμβούλιο εφετών για να αρθούν οι περιοριστικοί όροι. Συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές με αξία και ακεραιότητα».

Για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: «Αν είναι μάγκες και θέλουν να κάνουν ομελέτα, πρέπει να σπάσουν αβγά! Ας έρθει η επιτροπή από τη FIFA να βάλει τις διατάξεις στους κανονισμούς και να μην υπάρχει καχυποψία. Ποιος Γκιρτζίκης και πράσινα άλογα; Δεν φτιάχνει το ποδόσφαιρο έτσι».