«Ήρθε η ώρα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου»

Μέσα από το τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά:

Ήρθε η ώρα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και για τον εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού.

Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η κοινωνία έχει δώσει την εντολή να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, η κακοδιαχείριση, η ασυδοσία και οι παθογένειες που οδήγησαν στην ανυποληψία και εξέθρεψαν την ανεξέλεγκτη βία στους αγωνιστικούς χώρους. Οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στα ζητήματα της αντιμετώπισης της βίας και του ντόπινγκ, αποτελούν την αυτονόητη εφαρμογή της λαϊκής κυριαρχίας και της νομοθετικής λειτουργίας της ελληνικής δημοκρατίας κι έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο: την συντριβή του συστήματος της ανομίας και της διαφθοράς του ελληνικού αθλητισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) οφείλει να είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διεθνείς προδιαγραφές που οι ίδιες, η UEFA και η FIFA προσδιορίζουν για τις Ομοσπονδίες – μέλη τους. Οφείλει να μην παρερμηνεύει σκόπιμα τις έννοιες της αυτοτέλειας και της δημοκρατικής νομιμότητας. Η πρόσφατη συμφωνία στον χώρο του ποδοσφαίρου, στην οποία πρωτοστάτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής συνιστά ένα θετικό άλμα για όλο το αθλητικό φάσμα της χώρας μας.

Η προσπάθεια όμως για την αναγέννηση του αθλητικού κινήματος δεν θα είναι ένας απλός περίπατος. Αθλητές, παράγοντες, προπονητές και φίλαθλοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η διαφθορά. Οφείλουν να ορθώνουν καθημερινά το ανάστημά τους και να καταγγέλλουν τις ανομίες, οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια για εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού που η σημερινή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει.