“Σημαντικό βήμα για τον Ερασιτέχνη”

Το θέμα του Ερασιτέχνη Ηρακλή είναι ένα ζήτημα που απασχόλησε πολύ την “κυανόλευκη” οικογένεια, αφενός για όλα όσα ακούστηκαν με τα πλαστά τιμολόγια, αφετέρου με την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο το τελευταίο διάστημα με το “κλειδωμένο” ΑΦΜ και τα κατεσχεμένα έσοδα.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, η απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίο έριξε μια “αχτίδα” αισιοδοξίας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον και το Κατσάνειο να ξαναρχίσει να λειτουργεί, γεγονός το οποίο παραδέχτηκε στο Thessports.gr και ένας από τους λίγους ανθρώπους που εξακολουθούν να ασχολούνται με το κομμάτι του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Κώστας Τσιργογιάννης.

“Η πρόταση η δική μας είχε δύο σκέλη. Η μία αφορούσε τον καταμερισμό των χρεών σε φυσικά πρόσωπα, σ’ αυτά δηλαδή που τα δημιούργησαν και η δεύτερη αφορούσε το “ξεκλείδωμα” του ΑΦΜ. Και η ολοκληρωμένη αυτή πρόταση πέρασε παμψηφεί από το Περιφερειακό συμβούλιο.

Σήμερα (1/4) ή αύριο (2/4) περιμένουμε την κοινοποίηση της απόφασης, έτσι ώστε να ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος που αφορά την Πολιτεία και τους βουλευτές. Κακά τα ψέμματα, οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να πάρουν μια σημαντική απόφαση, η οποία από τη μια θα επιφέρει μια τροπολογία που θα μεταφέρει τις ευθύνες στα πρόσωπα που δημιουργούν χρέη και από την άλλη θα επιτρέπουν την σύσταση μιας διοίκησης την οποία δεν θα βαραίνει καμία ευθύνη” τόνισε χαρακτηριστικά το μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΓΣ Ηρακλής και πρόσθεσε: “Αυτός εξάλλου, είναι και ο μοναδικός τρόπος για να πάρει χρήματα το κράτος. Αν η Πολιτεία θέλει από τον Ηρακλή να πληρώσει έστω και ένα ευρώ, αυτός ο σύλλογος πρέπει να λειτουργήσει. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Από αυτή την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον ΓΣ, δεν κερδίζει κανένας”.

Σε ερώτηση για τις πιθανότητες που υπάρχουν ώστε να γίνει δεκτή η απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου είπε: “Έχουμε αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρουμε, καθώς είναι και η συγκηρία τέτοια. Το μπαλάκι πλέον πάει σ’ αυτούς που πρέπει και θεωρώ ότι μέχρι τον Μάιο – Ιούνιο θα έχουμε εξελίξεις. Μακάρι αυτές να είναι θετικές, γιατί ένας ΓΣ υπό λειτουργία θα αλλάξει και τα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Θα δώσει στον κ. Παπαδόπουλο την ευκαιρία να καταλάβει, ότι δεν μπορεί να πουλήσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ηρακλή. Γιατί αυτός μπορεί να έβαλε το ΑΦΜ, ο Ηρακλής όμως έβαλε όλα τα υπόλοιπα. Το σήμα, τις εγκαταστάσεις, τα πάντα…Και αυτά δεν πωλούνται μόνο από έναν άνθρωπο”.