«Το μεγάλο διπλό στην Τούμπα»

Το ότι η μεγάλη νίκη του Ηρακλή στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της χρονιάς τόνισε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, Μάκης Γιαννίκογλου σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Οι εντυπώσεις του από τα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε στη Σούπερ Λιγκ: «Το πρώτο μου παιχνίδι στην Α’ Εθνική ήταν με τον Πανθρακικό. Δεν δέχτηκα γκολ στα δύο παιχνίδια, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα αν κερδίζαμε χθες».

Για το πρόσημο της φετινής χρονιάς: «Είναι σημαντικό το ότι δεν μπλέξαμε. Θεωρώ ότι πριν λίγες αγωνιστικές οι ισορροπίες ήταν πολύ λεπτές. Αν κερδίζαμε κάποια παιχνίδια θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά. Ήταν περίεργη χρονιά. Θα έλεγα ότι ήταν χρονιά προσαρμογής, ειδικά για κάποια παιδιά».

Οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι: «Πέρσι ήταν τελείως διαφορετική χρονιά, γιατί καθαρίζαμε πιο εύκολα τα παιχνίδια, ειδικά στην έδρα μας. Ήταν τελείως διαφορετικά φέτος τα πράγματα. Ήταν πιο δύσκολη η κατηγορία και δεν υπήρχε η εμπειρία για να καθαρίσουμε κάποια παιχνίδια. Ήταν χρονιά προσαρμογής φέτος, αλλά του χρόνου δεν θα είναι το ίδιο».

Οι στιγμές που ξεχωρίζει από τη φετινή χρονιά: «Θα έλεγα ότι ήταν πολύ μεγάλη η νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και η νίκη επί του Παναθηναϊκού. Αυτό που δεν μας άρεσε, και το συζητήσαμε με τα παιδιά, ήταν η εικόνα μας στην Αθήνα και είμαστε αποφασισμένοι να το αλλάξουμε προς το καλύτερο ενόψει της νέας χρονιάς».

Για το αν η νίκη επί του ΠΑΟΚ αποπροσανατόλισε την ομάδα: «Εκ του αποτελέσματος πολλοί μπορεί να πουν ότι μας αποπροσανατόλισε. Ήμασταν βαθμολογικά κοντά και με μία – δύο νίκες άλλαζαν οι ισορροπίες. Ο στόχος της πεντάδας ήταν ρεαλιστικός. Από την στιγμή που δεν επιτεύχθηκε δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο».

Για το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: «Ειδικά πέρυσι βοηθούσαν πολύ και τα αποτελέσματα. Και φέτος έχουμε πολύ καλό κλίμα και αυτό οφείλεται στο προπονητικό τιμ, αλλά και σε εμάς γιατί έχουμε καλά παιδιά στην ομάδα. Αυτό μας βοηθάει πολύ, διότι έχουμε καλή ψυχολογία».

Για το γεγονός ότι ο Ηρακλής βασίζεται σε πολλά νέα παιδιά: «Είναι επιταγή για τον σύλλογο. Οφείλεται και στον προπονητή που έδειξε εμπιστοσύνη σε πολλά παιδιά και αυτό είναι 100% δικιά του επιτυχία».

Για το αν χρειάζεται ενίσχυση για να πάει ψηλότερα ο Ηρακλής: «Νομίζω ότι αυτό είναι καθαρά θέμα της διοίκησης και του προπονητή. Αυτοί θα αποφασίσουν πως θα πορευθούν. Χάρις στον προπονητή χτίζεται ένας κορμός ποδοσφαιριστών, που πιθανώς να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Το αν θα υπάρξει μεγάλη ενίσχυση είναι θέμα της διοίκησης και του προπονητή».

Οι εντυπώσεις του από τη φετινή χρονιά και με δεδομένο το γεγονός ότι δεν πήρε πολλές ευκαιρίες: «Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Είναι δύσκολο να περιμένεις. Φέτος ήταν περίεργη και δύσκολη χρονιά για μένα. Περίμενα, πήρα δύο ευκαιρίες και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάει καλά η ομάδα για να φαίνεσαι. Ελπίζουμε του χρόνου να πάει ακόμα καλύτερα η ομάδα για να μπορέσουμε να φανούμε».

Για το ταλέντο των Ελλήνων τερματοφυλάκων: «Ακούω ότι δεν υπάρχουν Έλληνες τερματοφύλακες. Διαφωνώ 100%. Υπάρχει γενιά πολλών καλών τερματοφυλάκων. Θα πρέπει να σταματήσει να αμφισβητείται ο Έλληνας τερματοφύλακας. Νομίζω ότι αυτή είναι η νοοτροπία μας, να προσπαθούμε να μειώνουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή».