Media News

* Η μεταγραφή που λέγαμε χθες για τον «Αρένα FM», ανακοινώθηκε τελικά σήμερα. Στο δυναμικό του σταθμού, εντάχθηκε ο διευθυντής των ΣΠΟΡ του Βορρά, Κώστας Βασιλόπουλος, ο οποίος θα σχολιάζει δύο φορές την εβδομάδα την επικαιρότητα στις εκπομπές του Νίκου Πετρουλάκη.

* Τα προβλήματα στον τοπικό τύπο δεν λένε να υποχωρήσουν. Στον Αγγελιοφόρο, που πλέον είναι καθημερινός, οι εργαζόμενοι πήραν 2-3 μισθούς μαζεμένους και εξοφλήθηκαν μέχρι και τον Φεβρουάριο, ενώ στο συγκρότημα της Μακεδονίας και των ΣΠΟΡ, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν από την χθεσινή απεργία, και δεν ακούστηκε τίποτα για πληρωμές.

* Αλλαγές στο gazzetta.gr. Μετά την αποχώρηση του Παπαθεοδώρου, αποχώρησαν και οι Καλκαβούρας και Ασπρούλιας, που θεωρούνται «δικά του παιδιά», κι από σήμερα blogάρει στο gazzetta για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, ο Άρης Λαούδης, ένας από τους πιο παλιούς και καλούς ρεπόρτερ των πρασίνων.

* Ο Σωτήρης Βετάκης κατέθεσε στην ΓΑΔΑ για την επίθεση, που δέχτηκε το Σάββατο κι φημολογείται ότι μετά την κατάθεσή του, ίσως κληθούν και οι Καλκαβούρας και Ασπρούλιας, που είχαν δεχτεί επιθέσεις παλιότερα, να δώσουν κι αυτοί νέες καταθέσεις. Λογικά, με την υπόθεση αυτή θα ασχοληθεί σοβαρά εισαγγελέας.

* Ολοκληρώθηκε και η εξέταση των ενστάσεων και λογικά από μέρα σε μέρα θα κληθούν οι υποψήφιοι για την ΝΕΡΙΤ για «αξιολόγηση» και «συνέντευξη», ώστε να σχηματιστούν οι οριστικοί πίνακες με την βαθμολογία τους και να γίνουν οι προσλήψεις. Ο χρόνος πιέζει και βάση της συμφωνίας με την EBU, η ΝΕΡΙΤ πρέπει να βγει στον αέρα στις 27 Απριλίου.

* Στον αέρα είναι και πάλι το σάιτ της ΠΑΕ Άρης, αφού η ΠΑΕ κατάφερε να πείσει την εταιρία που το φιλοξενεί να το «σηκώσει» και πάλι. Το γεγονός ότι η ιστοσελίδα μίας ΠΑΕ ήταν «πεσμένη» εδώ και σχεδόν ένα μήνα για οικονομικούς λόγους, δείχνει απλά κατάσταση αποσύνθεσης.

* Θα πέσουν οι μάσκες σε λίγο με αθλητικογράφο – τιμητή των πάντων, που πλέον θα παίζει και επίσημα κομματικό παιχνίδι. Μέχρι τώρα το έπαιζε στα μουλωχτά. Πάνω απ΄ όλα η σοβαροφάνεια.

* Με τον Γιάννη Ιωαννίδη καταβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ο Νίκος Νικολακόπουλος. Πρόκειται για τον «μίστερ ΕΣΑΚΕ» στη Θεσσαλονίκη, που είχε πάρει τη θέση του «μίστερ Μπάσκετ» στη Θεσσαλονίκη, Χριστόδουλου Οικονομίδη, όταν ο τελευταίος έγινε Δήμαρχος Καλαμαριάς. Ο Νικολακόπουλος ήταν για χρόνια ο άνθρωπος του ΕΣΑΚΕ στην πόλη.

* Γενικώς πολλοί δημοσιογράφοι συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές κι αυτό δεν είναι μεμπτό, απεναντίας, καθώς κι αυτοί είναι μέλη τοπικών κοινωνιών και ζουν τα προβλήματα.

* Εκείνο, που προκαλεί άσχημη εντύπωση, είναι όταν δημοσιογράφοι, που καλύπτουν το ρεπορτάζ κομμάτων, όπως η Σπυράκη της ΝΔ, κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές (όπως τώρα) ή βουλευτικές εκλογές, υπό την σκέπη αυτών των κομμάτων. Η Σπυράκη δεν είναι φυσικά η πρώτη, είχαν προηγηθεί κι άλλοι, όπως π.χ. ο Ρουσόπουλος.

* Σε φυλάκιση 24 μηνών, που είναι εξαγοράσιμη, και 16.000 ευρώ πρόστιμο, καταδικάστηκε ο εκδότης της «Απογευματινής», Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, επειδή δεν πλήρωσε το δώρο Χριστουγέννων του 2010 στους εργαζόμενους. Η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί πλέον καθώς οι εργαζομένοι είναι σε χρόνια επίσχεση εργασίας.

* Κοντά στη λήψη ομολογιακού δανείου ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ είναι ο «ΔΟΛ» (Νέα, Βήμα, κλπ). Μετά και τα 80 εκατομμύρια που πήρε ο «Πήγασος» (Έθνος, Ημερησία κλπ), διαψεύδονται όσοι κατηγορούν τις τράπεζες ότι δεν δίνουν εύκολα δάνεια!

* Σε 24ωρη απεργία προχωράει η ΕΣΗΕΑ την επόμενη Τρίτη 8 Απριλίου. Τα προβλήματα στον κλάδο είναι πολλά και τεράστια…

* Στις 7 Απριλίου βγαίνει στον αέρα της ΔΤ το ανανεωμένο «Μένουμε Ελλάδα». Ο Γιώργος Αμυράς που ανέδειξε την εκπομπή δεν θα είναι πλέον στην δίπλα στην Ρένια Τσιτσιμπίκου. Τη θέση του παίρνει ο Πέτρος Κουμπλής.