Η FIBA και η Ευρωλίγκα δεν κατάφεραν να βρουν την «χρυσή τομή» στη μεταξύ τους συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Μόναχο.
Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στα γραφεία της FIBA στη γερμανική πόλη και τα είπαν για περίπου τέσσερις ώρες, χωρίς ωστόσο να επέλθει συμφωνία, παρότι η FIBA ενημέρωσε ότι ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός.
Η Ευρωλίγκα με τη σειρά της εξέδωσε ανακοίνωση, για να ενημερώσει για τις προτάσεις που κατέθεσε στην παγκόσμια ομοσπονδία, οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποκλείστηκαν οριστικά από τη FIBA.
Αναμένεται, άλλωστε, να ακολουθήσουν και νέες διαπραγματεύσεις, αφού η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου δείχνει διατεθειμένη να συναντηθεί εκ νέου με τους αξιωματούχους της FIBA, στο «εγγύς μέλλον» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ώστε να βρεθεί κοινό σημείο επαφής με στόχο το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Οι προτάσεις της Ευρωλίγκας, όπως παρουσιάζονται μέσω της ανακοίνωσής της:
1. Εξακρίβωση μιας συμφωνίας που θεσπίζει ένα σταθερό μακροπρόθεσμο πλαίσιο, στο οποίο η αμοιβαία εμπιστοσύνη θα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην εκτέλεσή της.
2. Εξαφάνιση όλων των ποινών σε συλλόγους και εθνικές ομάδες, δίνοντας την ελευθερία στους συλλόγους να αποφασίσουν το μέλλον τους, όπως και στις εθνικές ομάδες το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις που έχουν προκριθεί και να ανασταλούν τα σχετικά άρθρα που αφορούν στις ποινές.
3. Συζήτηση μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας για τις νέες δομές και τους κανονισμούς των διοργανώσεων.
α. Διοίκηση: Η FIBA να εμπλακεί στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας.
β. Διοργανώσεις: i. Η Ευρωλίγκα να συνεχίσει να διοργανώνει το πρώτο επίπεδο των διασυλλογικών διοργανώσεων, που απαρτίζονται από σαράντα ομάδες. Το Δ.Σ. του FIBA Basketball Champions League θα διοργανώνει το δεύτερο επίπεδο των διασυλλογικών διοργανώσεων, ii. Να εφαρμοστεί κάθετη πρόσβαση, από κάτω προς τα πάνω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μέσω ενός συστήματος πρόκρισης των πρωταθλητών των αντίστοιχων πρωταθλημάτων, μελετώντας την πρόσβαση από τη μία διοργάνωση στην άλλη, iii. Συμφωνία για το καλεντάρι των διοργανώσεων για την επόμενη τετραετία, αποδεχόμενοι τα παράθυρα για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων που θέλει η FIBA το 2017, iv. Η FIBA να ελέγχει τους κανόνες του μπάσκετ, τις διεθνείς μεταγραφές, τους κανονισμούς του ντόπινγκ κοντρόλ και την εκτέλεσή τους.
4. Να τεθούν συγκεκριμένοι κανόνες για τη συμμετοχή των παικτών στις διοργανώσεις με τις εθνικές ομάδες: α. Να υπάρχει μίνιμουμ ασφαλιστική πολιτική για όλες τις ομάδες, β. Συμφωνία για αποζημίωση στους συλλόγους για τη συμμετοχή τους σε διοργανώσεις με εθνικές ομάδες, στα πρότυπα των επαγγελματικών αθλημάτων».