Παζάρι για τη Wild Card

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει μετά την παραδοχή όλων ότι η ΦΙΜΠΑ δεν μοιράζει τις wild cards για το Μουντομπάσκετ με βάση αθλητικά κριτήρια, αλλά με βάση ποιος πληρώνει. Στην ουσία, η Παγκόσμια Ομοσπονδία πουλάει τις wild card και το αντίτιμο είναι γύρω στις 800.000 ευρώ.

Ακόμη κι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραδέχτηκε σήμερα ότι ουσιαστικά τα τέσσερα εισιτήρια, που θα δοθούν το Σάββατο, θα πουληθούν σ΄ αυτούς που θα πληρώσουν.

“Μπορεί να αποσύρθηκαν Ιταλία και Γερμανία, αλλά υπάρχουν κι άλλες χώρες που έχουν σοβαρές πιθανότητες. Το Κατάρ, ας πούμε, που έχει προσφέρει πολλά χρήματα, ο Κανάδας και άλλες”, δήλωσε ο “Mr Ελληνικό Μπάσκετ”.
Αντίδραση ήρθε από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ζητά εξηγήσεις γι΄ αυτή την επιλογή της Ομοσπονδίας, να αγοράσει τη συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ με 800.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ερώτηση του Τέρενς Κουίκ:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Κύριε Υπουργέ,
Υπηρέτησα αρκετά χρόνια το αθλητικό ρεπορτάζ. Εξακολουθώ να παρακολουθώ ως φίλαθλος τις αθλητικές δραστηριότητες που με ενδιαφέρουν, ανάμεσα σε αυτές το μπάσκετ.

Συγκινούμαι και γεμίζω υπερηφάνεια κάθε φορά που η Εθνική μας ομάδα θριαμβεύει στις διεθνείς εμφανίσεις της. Αποτέλεσμα της προσπάθειας παικτών και προπονητών μέσα στα γήπεδα, με ιδρωμένη την γαλανόλευκη φανέλα.

Αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ότι θα φτάναμε στο σημείο του απόλυτου εθνικού αθλητικού ευτελισμού. Να διεκδικούμε την συμμετοχή μας στο επόμενο Μουντομπάσκετ στην Ισπανία, που ξεκινά 30 Αυγούστου 2014, μετέχοντας σε έναν απόλυτα ανήθικο πλειστηριασμό που έστησε η FIBA, σκορπώντας 1.000.000 ελβετικά φράγκα (πάνω από 800.000 ευρώ), με τιμή… εκκίνησης τα 500.000!!!

Εμπνευστής αυτής της προσβλητικής για την Ελλάδα συμμετοχής, σε μία διαδικασία που θυμίζει «ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ» Λας Βέγκας, είναι ο αποκαλούμενος «ισχυρός άνδρας» του Ελληνικού Μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Επαγγελματίας παράγων, κατά την άποψη πολλών. (Τίτλος με ενδιαφέρον)

Για την ιστορία να σας υπογραμμίσω ότι η Ιταλία, η σπουδαία δύναμη στο μπάσκετ, αρνήθηκε να λάβει μέρος σε αυτή την διαδικασία. Ούτε ήθελε πλειστηριασμούς ούτε της περίσσευαν χρήματα σε εποχής κρίσης».