Μικρά – Μικρά από το Καραϊσκάκη

* Ο διαιτητής Καλογερόπουλος, ο δεύτερος βοηθός Γεωργαράκος κι ο «επιπλέον βοηθός» Αρετόπουλος, που κάλυπτε την εστία στην πλευρά της Θύρας 7, ήταν οι τρεις που έκαναν μια μίνι σύσκεψη όταν ηρέμησαν τα πνεύματα μετά το γκολ του Αθανασιάδη και έβγαλαν το πόρισμα «αποβολή Στοχ και κίτρινη Φουστέρ».

* O Νταβίντ Φουστέρ αναδείχτηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου, πολυτιμότερος παίκτης της σημερινής αναμέτρησης. Η ιστορία, βέβαια, θα είχε γραφτεί διαφορετικά, αν είχε αποβληθεί κι αυτός στος 36′.

* Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είναι κι ευχαριστημένος με την διαιτησία του Καλογερόπουλου, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό. Όπως έλεγαν οι άνθρωποί του μετά το παιχνίδι, «ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να λέει κι ευχαριστώ, γιατί έπρεπε να έχει τρεις κόκκινες, εκτός του Στοχ, έπρεπε να αποβληθεί κι ο Αθανασιάδης γι΄ αυτό, που έκανε κι ο Σαλπιγγίδης, που έβριζε τη μάνα του Γιάχου».

* Μην αναμενόμενη ήταν η εικόνα των κερκίδων του Καραϊσκάκη, καθώς όλοι περίμεναν ότι λόγω της σημασίας του αγώνα, το γήπεδο θα γέμιζε. Παρόλα αυτά, πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού επέλεξαν να μην πάνε στο γήπεδο και τελικά ήταν – δεν ήταν 20.000, αυτοί που πήγαν στο Καραϊσκάκη αυτή τη βραδιά.

* Τόση αστυνομία, δεν πρέπει να υπήρξε ξανά σε παιχνίδι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Σε κάθε γωνία, στις σκάλες, παντού μέσα κι έξω από την κεντρική κερκίδα των «επισήμων» ήταν έντονη η παρουσία αστυνομικών. Η αλήθεια είναι πως με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, που δυστυχώς θεωρούνται «νορμάλ» στα ελληνικά γήπεδα, η κατάσταση στο Καραϊσκάκη ήταν καλή και δεν είχε κανείς πρόβλημα.

* Ο Τζαβέλλας ήταν μονίμως στο στόχαστρο των οπαδών του Ολυμπιακού, από την ώρα που πάτησε για πρώτη φορά το χόρτο, μέχρι την ώρα που έφυγε από το Καραϊσκάκη! Τόσα μαζεμένα υβριστικά συνθήματα, δεν πρέπει να άκουσε ξανά σε παιχνίδι ο αμυντικός του ΠΑΟΚ.

* Ο υπεύθυνων μέτρων του αγώνα ήθελε να βγάλει από τους χώρους του γηπέδου τον Παναγιώτη Ποικιλίδη και ανθρώπους της ασφάλειας του ΠΑΟΚ, που ήταν δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα. Ο εν λόγω αστυνομικός επέμενε, τελικά το θέμα «άνοιξε» κι από πιο ψηλά δόθηκε η εντολή να μείνουν όλοι στις θέσεις τους.

* Στους αγώνες του Κυπέλλου, οι ομάδες πρέπει να δηλώνουν στο φύλλο αγώνα δύο παίκτες κάτω των 19 ετών. Ο ΠΑΟΚ είχε… κανονικούς παίκτες, τον Κουλούρη και τον Κίτσου, ο Ολυμπιακός δεν είχε, και δήλωσε στην 18άδα έναν Πρόδρομο Βούρο κι έναν Εμαννουήλ Σαλιάκα.

* «Ιβάν, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα του Πόντου αλλά της Κωνσταντινούπολης. Οι Πόντιοι δεν υποστηρίζουν μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Ολυμπιακό». Αυτό ήταν το μήνυμα, που περιείχε ένα τεράστιο πανό (περίπου 15-20 μέτρα), που άπλωσαν οπαδοί του Ολυμπιακού στο πλέξι-γκλας της Θύρας 7. Ο Σαββίδης δεν ήταν σήμερα στο Καραϊσκάκη για να το δει.

* «Ντιλίβερι» από γνωστή πιτσαρία ήρθε μετά το τέλος του αγώνα έξω από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Η αποστολή έφυγε κατ’ ευθείαν για το αεροδρόμιο και κάποιοι… πεινούσαν!

* Φεύγοντας από το Καραϊσκάκη, ο Γιώργος Γεωργιάδης κοντοστάθηκε και πήρε από ένα σταντ ένα match programm του σημερινού αγώνα. Συλλεκτικό…