Εγκληματίες…

Ο πρώτος ημιτελικός στο Καραϊσκάκη, ήταν ένα διπλό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι 31 λεπτών κι ένα άλλο που κράτησε άλλα περίπου 65.

Βεβαίως, αυτός που το στιγμάτισε, είναι ο Καλογερόπουλος, ή απλά «Χάρης», για τους φίλους. Η απόφαση που παίρνει αυτό το παιδάκι για το ροντέο που έγινε μετά το γκολ του Αθανασιάδη, είναι πραγματικά τραγέλαφος κι ένα ξεβράκωμα γι΄ αυτούς που τον όρισαν. Παιδιά, κρατήστε και κανένα πρόσχημα. Εντάξει, δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ «κανονικό» ποδόσφαιρο, μην ανησυχείτε.

Για να μην πολυλογούμε, πρέπει να είναι κανείς αυτιστικός για να πιστεύει ότι έξι ζευγάρια μάτια δεν είδαν αυτά που έγιναν. Για το έβδομο ζευγάρι μάτια, εντάξει. Εδώ ο Γιάχος δεν «είδε» το χέρι του Μανιάτη πέρσι, σιγά μην «έβλεπε» αυτά.

Για να είμαστε δίκαιοι, όλα ξεκινούν από τον Αθανασιάδη, που χωρίς λόγο πήγε να τη σπάσει στους Ολυμπιακούς. Τον τελευταίο καιρό, οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγάζουν νευρικότητα κι απειθαρχία, και κανείς δεν τραβάει τα χαλινάρια. Ακολούθησε η… μαγκιά του Μανιάτη, η γροθιά του Φουστέρ στον Κλάους, το σπρώξιμο του Στοχ στον Βαλντέζ και το σπρώξιμο του Βαλντέζ στον Κλάους. Αυτά τα παιδάκια «είδαν» μόνο το σπρώξιμο του Στοχ.

Βεβαίως μ΄ αυτούς δεν μπορείς να τα βάλεις. Ούτε μ΄ αυτούς, που κινούν τα νήματα πίσω από τους κουίντες.

Πάμε και στο παιχνίδι.

Μέχρι το 31’ στο γήπεδο δεν υπάρχει ΠΑΟΚ. Πραγματικά δεν θυμάμαι πότε είδα χειρότερο ΠΑΟΚ σ΄ ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Μια ομάδα παντελώς απροετοίμαστη, που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, που δεν μπορούσε να κρατήσει 10 δευτερόλεπτα τη μπάλα, που δέχτηκε δύο φτηνά γκολ από έναν μέτριο Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει το γκολ στην μοναδική τελική προσπάθεια, που κάνει στο παιχνίδι και μετά το 2-1 και την αποβολή του Στοχ, βλέπουμε άλλο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται να καταφύγει σε ηρωϊκό παιχνίδι για να κρατήσει το 2-1. Στον ηρωϊσμό, τα πήγε μια χαρά. Η αποβολή τον χαλύβδωσε, στο δεύτερο ημίχρονο αμύνθηκε σωστά στα 35 μέτρα από την εστία του, έκλεισε τους διαδρόμους, ο Λούκας (αριστερά) κι ο Σαλπιγγίδης (δεξιά) κάλυψαν σωστά τους μπακ, κι ο ΠΑΟΚ δεν δέχτηκε πλαγιοκοπήσεις, που θα μπορούσαν να του δημιουργήσουν προβλήματα, στον άξονα η πολυκοσμία μπλόκαρε τον Ολυμπιακό και πέρασε η ώρα.

Το 2-1 είναι ένα σούπερ αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, που είδαμε στο Καραϊσκάκη. Πραγματικά, με βάση την εικόνα του αγώνα, πρέπει να νιώθει τυχερός που έφυγε μ΄ αυτό το σκορ.

Η πρόκριση πλέον είναι ανοιχτή. Η Τούμπα θα βράζει σε 14 μέρες και θα βράζει γιατί αυτοί οι αχόρταγοι και άπληστοι, την έκαναν να βράζει.

Το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ είναι καλό, όσο και επικίνδυνο. Αυτό το ματς θέλει πολύ καλή προετοιμασία (που δεν έγινε στο Καραϊσκάκη) και σωστή διαχείρηση.

Μα κυρίως, για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ, πρέπει να συμβεί ένα πράγμα, που δεν συμβαίνει συχνά τελευταία, και δεν συνέβη και στο Καραϊσκάκη.

ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Ο ηρωϊσμός δεν αρκεί στη ρεβάνς.