Ανακοίνωση ΠΣΑΤ για την επίθεση στον δημοσιογράφο!

Ανακοίνωση που καταδικάζει την επίθεση που έγινε χθες σε δημοσιογράφο που καλύπτει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, εξέδωσε πριν από λίγο ο ΠΣΑΤ. 

Αναλυτικά:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, την Τρίτη 17 Μαϊου 2016, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και καταδικάζει συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα.Αφενός για τον σχεδιασμό που υπήρξε και είχε να κάνει με τον χώρο, όπου τοποθετήθηκαν οπαδοί, κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία, σε ένα Στάδιο μάλιστα άδειο, αφού ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών και με συγκεκριμένο αριθμό παρόντων.
Επιλογή που αποδείχθηκε ατυχής και επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας εκπροσώπων των ΜΜΕ. Κι αυτό καθώς, με τη λήξη του αγώνα και κατά την αποχώρηση των οπαδών, ορισμένοι επιτέθηκαν φραστικά σε δημοσιογράφους που βρισκόταν στα δημοσιογραφικά θεωρεία και προκάλεσαν μάλιστα φθορές σ’ αυτά. Πράξεις που, όπως είναι φυσικό, ο ΠΣΑΤ καταδικάζει.
Αφετέρου, ο Σύνδεσμος, επιθυμεί να καταδικάσει κατηγορηματικά οπαδικές και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές αθλητικών συντακτών, όπως αυτές καταγγέλθηκαν. Συμπεριφορές που ασφαλώς δεν συνάδουν με το ρόλο και την αποστολή της δημοσιογραφίας και τις οποίες επιφυλασσόμαστε να διερευνήσουμε πλήρως»