«Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής»

Την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον «Real fm» επέλεξε ο Τάκης Μπαλτάκος για να… δικαιολογηθεί, για τα όσα είπε στη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη, που προκάλεσαν σάλο, λέγοντας ότι δεν ισχύει τίποτα απ΄όσα είπε, απλά ήταν ένα παιχνίδι τακτικής…

Ο (πρώην, πλέον) γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, που επί σειρά ετών διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είπε μεταξύ άλλων :

«Αποφάσισα να διαδραματίσω συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της Ελλάδας, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χ.Α. ‘Ελεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να αποκτήσω την εμπιστοσύνη τους.

Η Ν.Δ. είναι παράταξη ευθύνης… Είναι κεντροδεξιά παράταξη και κοντεύει να χάσει την δεξιά της πτέρυγα. Τον Πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας, δεν τον σχολιάζω.

Ο Πρωθυπουργός ήξερε ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από την Χρυσή Αυγή, το τι έκανα εγώ γι αυτό τον λόγο δεν το ήξερε. Ο Κασιδιάρης με είδε στην πόρτα και μου είπε: Θέλω να σε απασχολήσω, δεν ήταν μία προγραμματισμένη συνάντηση. Είχα την απορία και ήθελα να μάθω τι θέλει, να δω που το πάει, γι’αυτό τον δέχθηκα.

Στον Τύπο διάβασα ότι ο Πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον Αθανασίου και τον Δένδια, δεν μου το είπε ο Πρωθυπουργός. Το ραντεβού είχε σκοπιμότητα και τίποτε άλλο. Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες πριν από αυτή και άλλες μία ή δύο μετά από αυτήν.

Τους ανεβάζει (τη Χ.Α) η πολιτική δίωξη, έπρεπε να υπάρξει αδιαφορία για να μην διαφημίζονται. Δεν θυμάμαι τι έχω πει στις υπόλοιπες συνομιλίες με τον Ηλία Κασιδιάρη, ότι και να έχω πει είναι στον ίδιο “καμβά”. Το σκέφτηκα ότι μπορεί να με γράφουν γιατί αυτό είναι το ποιόν τους.

Είπα, θέλετε να σπρώξετε τη χώρα σε εκλογές για να διπλασιάσει η Χρυσή Αυγή τις ψήφους της; Δεν με έδιωξαν, παραιτήθηκα αμέσως. Δεν μίλησα μετά το περιστατικό με τον Πρωθυπουργό, μίλησα με τον κ.Σταμάτη και τον κ.Μπούρα και τους είπα “έρχομαι για παραίτηση.

Τις πιο πολλές φορές έρχονταν αυτοβούλως στο γραφείο μου, δεν θυμάμαι σε ποιες περιπτώσεις τους κάλεσα. Είχε έρθει στο γραφείο μου και ο Μιχαλολιάκος για να μου παραπονεθεί επειδή του είχαν αφαιρέσει τους αστυνομικούς.

Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι έπινα καφέ με βουλευτές της Χ.Α καθημερινά. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και δεν θα τα πω. Εγώ προσπαθούσα να επιστρέψω ψηφοφόρους στην Ν.Δ. από την Χρυσή Αυγή.

Η δήλωσή μου περί αντικομμουνισμού σαρώνει τα σωθικά της Χρυσής Αυγής. Δεν μου ανέθεσε ποτέ ο Πρωθυπουργός να κάνω συναντήσεις. Η πρόθεσή μου ήταν αγαθή…Το υλικό του βίντεο είναι προιόν εγκληματος και δεν μπορεί να πει σε καμία δικογραφία.

Τίποτα από όλα αυτά που είπα στο βίντεο για τους υπουργούς δεν είναι αλήθεια οπότε τι να ερευνήσει η δικαιοσύνη; Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει όργια με τη βία μηνύουν τον γιο μου γιατί τους έσπρωξε.

Ο γιος μου δεν αναζητείται είναι εντός της διαδικασίας του αυτοφώρου. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του, δεν ξέρω που είναι».