“Έγιναν λάθη από όλες τις πλευρές”

Έναν μίνι-απολογισμό της φετινής Football League, επιχείρησε να κάνει ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Σπύρος Καλογιάννης στο περιθώριο της κλήρωσης των πλέι-οφ.

Στην ομιλία του, ο έμπειρος παράγοντας, τόνισε ότι αυτή ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της θητείας του, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ανδιάρθρωσης του πρωταθλήματος από τη νέα χρονιά (εξάλλου, έγινε μερική επικύρωση της βαθμολογίας και όχι ολική), ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι αυτή ήταν μια χρονιά με αρκετά λάθη, τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν από του χρόνου.

«Ξεκινούν στα πλέι-οφ οι καλύτερες και πιο τυχερές ομάδες του πρωταθλήματος, ώστε οι δύο πρώτες να προβιβαστούν και η τρίτη να παίξει σε μπαράζ με τον 3ο της Super League σε ουδέτερο γήπεδο. Ξεκινάνε με ένα βαρύ πρόγραμμα μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη. Η διαδικασία ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου. Το πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό μέχρι ένα σημείο γιατί κάποιες ομάδες έπεσαν νωρίς, αλλά ως προς τις ομάδες της κορυφής, ειδικά μία θέση για τα πλέι οφ παίχτηκε μέχρι το 94’ της τελευταίας αγωνιστικής.

Έγιναν λάθη από όλες τις πλευρές. Και από τη διοργανώτρια και από τις ομάδες και από την ΕΠΟ. Θα πρέπει όλα αυτά να διορθωθούν ενόψει της επόμενης χρονιάς ώστε να μην υπάρχουν ομάδες που θα παίζουν μέχρι τον Ιούνιο» τόνισε αρχικά, ενώ για το πρωτάθλημα της επόμενης επόμενης περιόδου είπε: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Θα γίνει μία Γενική Συνέλευση και εκεί θα αποφασιστεί το τι θα γίνει. Σήμερα έγινε μια μερική επικύρωση βαθμολογίας με τις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου που θα παίξουν και στα πλέι οφ. Εύχομαι σε όλους τα play off να ολοκληρωθούν ομαλά. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά σε όλη μου τη θητεία».

Τέλος, ευχαρίστηκε προσωπικά τον πρώην εκπρόσωπο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Σταύρο Ζαμπέτογλου για την γόνιμη συνεργασία που είχαν μεταξύ τους όλα αυτά τα χρόνια.