Μαρινάκης σε Βρύζα: «Μιλάτε πάλι για διαιτησία…»

Ηταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή θα ανέβαιναν οι τόνοι κατά τη διάρκεια του σημερινού Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Η παρουσία και μόνο του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Ζήση Βρύζα και του Γιάννη Αλαφούζου, μία μέρα μετά τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, έφτανε από μόνη της…

Επισήμως δεν έγιναν δηλώσεις, μετά από κοινή απόφαση όλων, αλλά κατά τη διάρκεια του συμβουλίου υπήρξαν στιγμές έντασης μεταξύ των τριών προέδρων και του Βασίλη Κωνσταντίνου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάποια στιγμή γύρισε και είπε προς τον Ζήση Βρύζα, «γιατί μιλάτε πάλι για τη διαιτησία, αφού δεν παίξατε μπάλα», για να απαντήσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «πώς να παίξουμε μπάλα, όταν ήμασταν 10 εναντίον 11».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος άργησε να μεταβεί στο Δ.Σ. όταν έφτασε βλέποντας τον Βρύζα του είπε: “Εσύ είσαι υπάλληλος πληρώνεσαι τι να συζητήσουμε”. Για να του απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ: “Εγώ είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και δεν νοιάζει κανέναν αν πληρώνομαι η όχι σε μια ομάδα που εκπέμπει υγεία και προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά μου τα λένε οι δικοί μου εδώ και χρόνια…”.

Η κουβέντα συνεχίστηκε γύρω από την διαιτησία του Καλογερόπουλου με τον ακόλουθο διάλογο Μαρινάκη – Βρύζα:

Μαρινάκης: “Μπορεί να έπρεπε να μείνουμε κι εμείς με δέκα παίκτες. Αλλά να ξέρεις, σε αυτή την περίπτωση θα τρώγατε τρία γκολ”.

Βρύζας: “Ας έδινε σωστά τις αποβολές κι ας τρώγαμε τέσσερα”!

Ο Ζήσης Βρύζας είχε και μια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Λίγκας, Γιάννη Μώραλη, με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αν και στη συνέχεια είπε “ναι” στην πρόταση όλων των ΠΑΕ για το θέμα των ανακοινώσεων, ενώ ο Μαρινάκης «επιτέθηκε» στον Γιάννη Αλαφούζο για τα σχόλια του στο Twitter και τις θέσεις που εκφράζονται από τα Μέσα ιδιοκτησίας Αλαφούζου για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Ξεφτιλίζεις το ποδόσφαιρο από τα Μέσα που ελέγχεις», φέρεται να είπε ο ερυθρόλευκος πρόεδρος. «Εσύ, το ξεφτιλίζεις με αυτά που κάνεις εδώ και τρία χρόνια», ακούστηκε να λέει ο Αλαφούζος, ενώ η παρέμβαση του Βασίλη Κωνσταντίνου είχε κατάληξη να ακουστούν εκφράσεις «
«πάμε έξω να τα πούμε χωρίς τους μπράβους σου» και «έλα σταμάτα το έκανες το χρέος σου, θα πάρεις τον μισθό σου…».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε λίγες μόνο λέξεις…

Μια από τις προτάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν να δοθεί η άδεια σε ξένους διαιτητές για να αναλάβουν το κομμάτι και το ρόλο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας αναφέρει τα εξής:

“Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εκπροσωπήθηκε το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της Super League (πλην της ΠΑΕ Απόλλων).

Παρέστησαν –μεταξύ άλλων- οι κ.κ. Αλαφούζος, Βρύζας, Μαρινάκης.

Εκτιμήθηκε ομόφωνα από το σύνολο των ΠΑΕ ότι η πρακτική του τελευταίου διαστήματος με τις εκατέρωθεν δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος του Πρωταθλήματος της Super League και συγκεκριμένων ΠΑΕ-Μελών της δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πλήττουν εν τέλει το οικοδόμημα ολόκληρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ταυτόχρονα, σε συναινετικό κλίμα, υποβλήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση συγκεκριμένων θεσμικών θεμάτων του εν γένει χώρου του ποδοσφαίρου και αποφασίστηκε να γίνει η σχετική συζήτηση εντός των επόμενων ημερών.

Παράλληλα συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε όπως η ως άνω πρακτική των δηλώσεων παύσει άμεσα, με γνώμονα την επιτυχή έκβαση του εν λόγω εγχειρήματος”.