Αλλάζει ρότα ο Ολυμπιακός…

Το «ναι σε όλα» του Ολυμπιακού, δια στόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλάζει προς το παρόν τις ισορροπίες στο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας, όπου παρέστη μετά από πολύ καιρό ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, φάνηκε μια διάθεση των «ερυθρόλευκων» να δουν με καλό μάτι τις προτάσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αλλαγή εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μπορεί να υπήρξαν στιγμές κόντρας και αντιπαράθεσης με αφορμή τη διαιτησία Καλογερόπουλου, αλλά η ουσία της σημερινής συνεδρίασης είναι πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλάζει στάση και βλέπει ως θετική εξέλιξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο τις θέσεις που δημοσιοποίησε πρόσφατα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αφορούν μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στα θεσμικά όργανα και στον τρόπο οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ζήσης Βρύζας επανέλαβε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ότι «ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει τις προτάσεις του και δεν αλλάζει στάση». Στάση, όμως, φαίνεται πως αλλάζει ο Ολυμπιακός μπροστά στην γενική παραδοχή όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου πως «κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η απόφαση όλων των ΠΑΕ –πλην του Απόλλωνα Σμύρνης- που παραβρέθηκαν στο συμβούλιο να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες μια συζήτηση πάνω στις προτάσεις που κατέθεσε ο Δικέφαλος θεωρείται από όλους ως μια «πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε, έστω και τώρα δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, να έχει αντιληφθεί πως αν συνεχιστούν να συμβαίνουν όλα αυτά τα ευτράπελα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, να κυριαρχούν τύποι Καλογερόπουλου και όχι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, θα αρχίσει να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και για την ομάδα του.

Ο ερυθρόλευκος πρόεδρος βλέποντας τις πολλές κενές θέσεις στο χθεσινό Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, προφανώς θα πήρε το μήνυμα και θα κατάλαβε πως ο κόσμος, ακόμη και αυτός του Ολυμπιακού, έχει γυρίσει την πλάτη του στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Τώρα αν όλο αυτό το σκηνικό θα έχει συνέχεια και μετά τις 16 Απριλίου, όταν θα έχει τελειώσει ο δεύτερος ημιτελικός στην Τούμπα, θα το δούμε στην πράξη. Γιατί, έχουν δει πολλά τα ματάκια μας κι όλα μπορούμε να τα περιμένουμε…