Παίξτε μπάλα κι αφήστε τις σφυρίχτρες…

Το πρώτο ημίχρονο των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του κυπέλλου, τελείωσε. Το σκορ 2-1 υπέρ των κόκκινων, αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό της Τούμπας. Για άλλη μια φορά σε μια αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, ο ρόλος της διαιτησίας ήταν καθοριστικός. Η εύνοια προς τους κόκκινους ήταν προκλητική και χωρίς ενδοιασμούς.

Το ότι η ΕΠΟ, η ΚΕΔ και όλο αυτό το συνονθύλευμα που αποτελεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ενδιαφέρεται για το καλό του αθλήματος, αλλά μόνο για τα συμφέροντα συγκεκριμένης ομάδας και των δορυφόρων της, είναι βέβαιο και το έχουν αντιληφθεί όλοι. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και κανείς δεν γνωρίζει σε ποιό σημείο βρίσκεται το όριο της υπομονής και της ανεκτικότητας όλων αυτών που αντιμετωπίζουν κι έχουν απέναντί τους, τους διορισμένους και εξαρτημένους θεσμικούς παράγοντες.

Την Μ. Τετάρτη δεν θα γίνει απλά ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Την Μ. Τετάρτη στο γήπεδο της Τούμπας, έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε ένα τέλος. Το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πρέπει να είναι απλό και ξεκάθαρο. Είτε το θέλετε, είτε όχι, το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού θα καθοριστεί στον αγωνιστικό χώρο από την ικανότητα και την τύχη των ομάδων. Κανένα σφύριγμα, κανένας διαιτητής δεν μπορεί να το καθορίσει, γιατί τότε θα’ ναι η ώρα κάποιοι να αναλάβουν σοβαρά την ευθύνη για ότι προκύψει. Υπάρχουν και όρια. Υπάρχει και η στιγμή που έρχεται το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να το θέσει ξεκάθαρα. Για όσους νομίζουν πως η ανεκτικότητά μας σημαίνει αδυναμία, θα γελαστούν βαθύτατα. Ο κόσμος είναι στα όριά του και δεν έχει καμία διάθεση να υποστεί οποιαδήποτε αδικία, όποιο κι αν είναι το τίμημα.

Υ.Γ.1. Ο πραγματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι ο Κλάους. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Υ.Γ.2. Πανέξυπνος ποδοσφαιρικά ο Αργεντινός.

Υ.Γ.3. Το μόνο που δεν πρέπει να απασχολεί τον ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό, είναι το ποιόν θα ορίσουν διαιτητή. Κι αν τα πράγματα είναι δύσκολα για την ΚΕΔ, μπορούν να ζητήσουν από τα ανθρωπάκια με τη σφυρίχτρα, να δείξουν την εθελοντική τους διάθεση για αυτοθυσία στο βωμό της εξάρτισης και της δουλικότητάς τους.