Με δικά τους έξοδα στο Παγκόσμιο

Από την τσέπη τους πληρώνουν οι Έλληνες αθλητές του Πινγκ Πονγκ, για να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που γίνεται στο Τόκιο από τις 28 Απριλίου ως τις 5 Μαίου.

Τα οικονομικά της Ομοσπονδίας του Πινγκ Πονγκ είναι σε τραγική κατάσταση, το κόστος για τη συμμετοχή των αθλητών στο Παγκόσμιο ήταν 23.000 ευρώ, και μπρος στον κίνδυνο να ακυρωθεί η συμμετοχή τους, οι αθλητές αποφάσισαν να καλύψουν τα έξοδά τους με την προοπτική να τα πάρουν όταν θα έρθουν έσοδα στην Ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανόλης Κολυμπάδης δήλωσε… συγκινημένος από την απόφαση των αθλητών να διευκολύνουν την Ομοσπονδία.

«Χωρίς κανένα παράπονο, χωρίς καμία γκρίνια, έδειξαν απίστευτη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Με αυτή την σπουδαία κίνηση συνέβαλαν στην εξασφάλιση της συμμετοχής στη μεγαλύτερη διοργάνωση και προστάτευσαν το κύρος και την αξιοπρέπεια του αθλήματος» δήλωσε ο Κολυμπάδης. Αν σας λέει κάτι το όνομά του, ήταν πριν καμιά 20αριά χρόνια πρόεδρος της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Καταπολέμησης της Βίας) και ήταν συχνά στο προσκήνιο στα ντέρμπι του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ.

Την Εθνική ανδρών στο Τόκιο θα συγκροτήσουν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλίν Κρεάνκα (φωτό), Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης και Κώστας Λαγογιάννης, ενώ την Εθνική γυναικών οι Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Αγγελίνα Παπαδάκη.