Η Βασιλεία μας ρίχνει από την 12η θέση!

Η Βασιλεία με το εκπληκτικό 3-0 επί της Βαλένθια στην άδεια από κόσμο έδρα της δείχνει ικανή να ανεβάσει την Ελβετία στη 12η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ εκτοπίζοντας τη χώρα μας από την προνομιούχο θέση.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι 12η με 33,600 πόντους και η Ελβετία 13η με 33,225. Η Βασιλεία αν πάρει ισοπαλία στο «Μεστάγια» την ανεβάζει πάνω από τη χώρα μας ανεξαρτήτως του τι θα κάνει στους δύο ημιτελικούς που θα παίξει. Αν πάντως προκριθεί με ήττα στην Ισπανία και χάσει και τα δύο παιχνίδια της στους «4» του Europa η χώρα μας θα παραμείνει οριακά στη 12η θέση!

Τι σημαίνει τώρα η πιθανή απώλεια της 12ης θέσης για τη χώρα μας; Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2015 δεν έχει εξασφαλισμένη από τώρα τη θέση του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2015-16, χωρίς να αποκλείεται όμως και να αποφύγει τα προκριματικά.

Αν η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ του 2015 εξασφαλίσει απευθείας θέση στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης και μέσα από το πρωτάθλημα της, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας πάει απευθείας στους ομίλους.