Ο Μώραλης μιλάει τώρα για ενότητα

Για πολλά θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της Λίγκας την Πέμπτη (3/4) μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιάννης Μώραλης, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας. Και όπως επανέλαβε πολλές φορές την… ευχή του «να πρυτανεύσει η λογική».

«Νομίζω ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να δούμε εάν μπορεί να υπάρξει κάποια λύση στα προβλήματα του ελληνικού πρωταθλήματος», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6
«Με αυτή την οξεία αντιπαράθεση είναι τέτοιο το κλίμα που δεν μας επιτρέπει να συζητήσουμε τα προβλήματα. Αυτό ίσως έγινε χθες –γιατί μένει και να το δούμε να τηρείται. Πλέον περιμένουμε να υποβάλουν προτάσεις οι ΠΑΕ και σε επίπεδο ιδιοκτητών, να δούμε τι αλλαγές μπορούμε να προτείνουμε με τη σειρά μας στην Πολιτεία», ανέφερε.

Ο Γιάννης Μώραλης επεσήμανε ότι μέχρι τώρα μόνο ο Αστέρας Τρίπολης έχει κάνει προτάσεις στη Σούπερ Λίγκα και καμία άλλη, ενώ στάθηκε στη σημασία της παρουσίας των ιδιοκτητών και των προέδρων των ΠΑΕ στη χθεσινή συνεδρίαση.

«Χθες συζητήθηκε το θέμα της διαιτησίας των δανεικών… Είπαμε ότι για να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε θα πρέπει να σταματήσουν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις. Το ότι οι 17 ΠΑΕ υπέγραψαν σε ένα χαρτί πως όσοι προβούν σε δηλώσεις κατά του συνεταιρισμού είναι λάθος νομίζω ότι είναι κάτι το σημαντικό. Το βήμα που έγινε δεν αποτελεί ολοκλήρωση της προσπάθειας αλλά ένα βήμα προς αυτό…

Χθες έγινε κατανοητό ότι και σε εκείνους που δεν το πίστευαν ότι είτε μπορεί να φύγουν χορηγοί, είτε θα φύγουν μέλη είτε θα διαλυθεί από μόνος του ο συνεταιρισμός… Και κάποιοι μεγάλοι θα βρουν τηλεοπτική στέγη αλλά για τους υπόλοιπους όμως θα υπάρχει πρόβλημα», τόνισε και συνέχισε:
«Μπορεί αύριο να έχουμε δηλώσεις για τη διαιτησία. Δεν θα έχει σπάσει το μορατόριουμ. Είπαμε να μην υπάρχουν δηλώσεις κατά του συνεταιρισμού. Εμείς είπαμε ότι δεν γίνεται να έχουμε δηλώσεις κατά των μελών το συνεταιρισμού.
Είπαμε μέσα στο επόμενο 10ημερο να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για 5-6 θεματικές ενότητες. Στο θέμα των ξένων αρχιδιαιτητών υπήρξε μια θετική ανταπόκριση».