Ζόρια για τους Τούρκους

Με αφορμή την υπόθεση του Μπίμπρας Νάτχο, ο οποίος συζητούσε με την Γαλατασαράι, αλλά η υπόθεση κόλλησε γιατί η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν έχει θέση ξένου, ήρθε στην επιφάνεια ενός πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κορυφαίες τουρκικές ομάδες, το οποίο θα γίνει μεγαλύτερο την επόμενη σεζόν!

Στην Τουρκία υπάρχει περιορισμός για τους ξένους παίκτες και οι ομάδες δεν μπορούν να έχουν περισσότερους από 10 ξένους στο ρόστερ τους. Κι εκεί δεν έχει κοινοτικούς, όλοι είναι ξένοι. Απ΄ αυτούς τους 10, μόνο οι 6 μπορούν να είναι ταυτόχρονα στην ενδεκάδα, άλλοι 2 μάξιμουμ στον πάγκο και οι 2 στην κερκίδα.

Τα πράγματα χειροτερεύουν την επόμενη σεζόν, καθώς ο αριθμός των ξένων θα πέσει στους 8, από τους οποίους μόνο 5 θα μπορούν να είναι στην ενδεκάδα. Αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε ομάδες όπως η Γαλατασαράι και η Φενέρμπαχτσε, που θα πρέπει να λύσουν συμβόλαια, ενώ δεν μπορούν να αποκτήσουν επιπλέον παίκτες.

Στη Φενέρ που έχει σήμερα 9 ξένους, υπάρχει και ο Στοχ που θα επιστρέψει το καλοκαίρι, ενώ στη Γαλατά το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, αφού έχει ήδη 10 ξένους και θα πρέπει να κόψει τουλάχιστο 2. Και ποιους θα κόψει, αφού σχεδόν όλους τους χρυσοπλήρωσε;

Ποιοι είναι οι ξένοι της Γαλατά; Μουσλέρα, Σεντζού, Τέλες, Έμπουε, Μέλο, Σνέιντερ, Αμραμπάτ, Χάιροβιτς, Μπρούμα και Ντρογκμπά.

Μελλοντικά, λοιπόν, μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες εξ ανατολών, ενώ οι τουρκικές ομάδες θα δουν την ανταγωνιστικότητά τους να πέφτει. Ήδη η Γαλατά αναγκάστηκε να αφήσει ελεύθερο το Αμπέρτ Ριέρα, ενώ το καλοκαίρι επιστρέφει από τον δανεισμό στη Νόριτς ο Σουηδός διεθνής σέντερ φορ, Γιόχαν Ελμάντερ.