Χαμός στο ντέρμπι της Κάτω Σαξονίας

Ένα φρικιαστικό θέαμα αντίκρυσαν οι υπάλληλοι του Ανόβερου, όταν άνοιξαν σήμερα το πρωί το προπονητικό κέντρο της ομάδας!

Κάποιοι μπήκαν σ΄ αυτό τη νύχτα και κρέμασαν ένα αρνί σε μία εστία, το οποίο είχαν βάψει με τα χρώματα του Ανόβερου (κόκκινο, άσπρο, πράσινο), μ΄ ένα μήνυμα για τους παίκτες της ομάδας του Ανοβέρου, ανέφερε σε ελεύθερη μετάφραση «την Κυριακή θα σας κοπεί η ανάσα».

Τι γίνεται την Κυριακή; Είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι της Κάτω Σαξονίας, ανάμεσα στο Ανόβερο και την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊχ. Οι δύο πόλεις είναι γειτονικές, οι οπαδοί των δύο ομάδων βρίσκονται σε κόντρα κι επειδή είχαν πολλά χρόνια να έρθουν αντιμέτωπες οι ομάδες τους, καθώς η Μπράουνσβαϊχ έπαιζε σε χαμηλότερες κατηγορίες, φέτος βγάζουν το άχτι τους.

Ένα άσχημο συμβάν είναι παρατηρηθεί και στο πρώτο παιχνίδι, όταν οι γηπεδούχοι της Μπράουνσβαϊχ είχαν βάλει μέσα στο γήπεδο ένα γουρούνι, με ένα κασκόλ του Ανόβερου στο λαιμό!

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να βρει τους δράστες του σημερινού συμβάντος με το νεκρό αρνί με τον μάνατζερ του Ανόβερου να δηλώνει πως «είναι ένα μεμονωμένο συμβάν, για το οποίο δεν έχουμε καμία κατανόηση, είναι διαστροφικό».

lahm

Το παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή στο Μπράουνσβαϊχ, το Ανόβερο πήρε 2.300 εισιτήρια, αλλά το υπουργείο εσωτερικών της Γερμανίας απαγόρευσε την μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών του Ανόβερου και όσοι πήραν τα εισιτήρια, πρέπει να ταξιδέψουν με τα ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Στο παιχνίδι αυτό θα επιστρατευτούν 3.300 αστυνομικοί (!), 300 περισσότεροι από το παιχνίδι Ντόρτμουντ – Σάλκε, που θεωρείται το μεγαλύτερο ντέρμπι στη Γερμανία.

Μάλιστα στο γήπεδο του Μπράουνσβαϊχ θα βρίσκονται και δύο εισαγγελείς. Το παιχνίδι έχει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες παλεύουν για την παραμονή στην Μπουντεσλίγκα.

Συμβαίνουν κι αλλού…