«Πότε έμαθε τον Ηρακλή ο Όγιος;»

Οι δηλώσεις, που έκανε ο Γκιγιέρμο Όγιος μετά το παιχνίδι με τη Ζάκυνθο, όταν χαρακτήρισε προδότες και… ποδοπατητές της σημαίας του Ηρακλή, που δεν έχουν καμιά θέση σ΄ αυτή την οικογένεια, αυτούς που επιχείρησαν να τον απομακρύνουν, δεν έμειναν αναπάντητες.

Ο Γιάννης Δόβελος, μέλος της διοικούσας επιτροπής, μίλησε σήμερα στον «Arena FM» με σκληρά λόγια τον προπονητή του Ηρακλή, ενώ αναφέρθηκε και σε οικονομικά θέματα και σ΄ αυτούς που στηρίζουν την προσπάθεια.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γιάννης Δόβελος για τα επίμαχα θέματα :

Για το θέμα με τον Όγιος: «Εκ του αποτελέσματος, δεν ήταν σωστή η κίνηση μας. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα ‘ηλεκτροσόκ’, γιατί μας ταρακούνησαν τα δύο ατυχή αποτελέσματα και μας έπιασε κρύος ιδρώτας μήπως ο Ηρακλής δεν καταφέρει να βγει στα πλέι οφ. Τελικά δεν πέρασε η απόφαση μας, ο κ. Όγιος είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αποδεκτός από τον κόσμο, κυρίως συναισθηματικά, γιατί στήριξε την ομάδα τους τελευταίους δύο μήνες. Δέθηκε με τον κόσμο, αλλά και με τους φιλάθλους. Φάνηκε ότι δεν ήταν σωστή η απόφαση.

Κανονικά έπρεπε να ενημερωθούν όλοι της κίνησης, αλλά ο χρόνος έτρεχε, πίεζε και έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Εμάς μας πίεζε και ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος ήθελε να κλείσει το ‘deal’ με τον κ.Γαλανό. Μας είπε ότι ο κ. Γαλανός ήθελε να φέρει δικό του προπονητή. Αν ισχύει αυτό ή όχι δεν το ξέρω, εγώ σας μεταφέρω τι μας είπε ο κ. Παπαδόπουλος, που δεν ήθελε τον Όγιος».

Για τις δηλώσεις Όγιος: «Όλοι το καλό του Ηρακλή θέλουμε, αλλά στεναχωρήθηκα πολύ όταν ο κ. Όγιος βγήκε και άρχισε να λέει διάφορα. Ξαφνικά αυτός αγάπησε τον Ηρακλή, ενώ μέχρι πρότινος δεν τον ήξερε καν! Και είπε εμάς προδότες. Ήταν μια πολύ βαριά κουβέντα για μια ομάδα ανθρώπων, που ασχολούνται και αγαπούν τον σύλλογο, κάποιοι από αυτούς εδώ και 50 χρόνια! Και να ξέρετε ότι ο Όγιος ήταν ο μόνος που είχε πάρει όλα τα χρήματα του, εκείνη την εποχή, τον Φεβρουάριο. Εμείς αναλάβαμε Μάρτιο και ο Όγιος που άφησε και την ομάδα μια εβδομάδα απροπόνητη πριν τον αγώνα με τον Τύρναβο, τα έβαλε μαζί μας. Δεν θέλω να δημιουργήσω κλίμα, όμως έγιναν αυτά και πρέπει να ειπωθούν. Με πείραξε πάρα πολύ, που μας είπε προδότες. Μήπως είμαστε οι πρώτοι που αλλάξαμε προπονητή; Δεν είδατε τι έγινε στον ΠΑΟΚ, που μέσα σε μια νύχτα έδιωξαν ένα από το πρώτα ονόματα στην Ευρώπη;

Ο Όγιος παίρνει 12.000 ευρώ το μήνα και δεν έχει γυμναστή. Δίνει τα χίλια ευρώ στον βοηθό του και παίρνει αυτός τα υπόλοιπα. Κανονικά θα έπρεπε να παίρνει τις 10.000 και να δίνει άλλα χίλια για γυμναστή. Για τα δεδομένα της κατηγορίας, πιστέψτε με, είναι πολλά τα λεφτά. Είναι ακριβοπληρωμένος ο κ. Όγιος…

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, το θέμα του προπονητή πέρασε από ψηφοφορία. Πάρθηκε η απόφαση να φύγει με ψήφους 4-1. Οι τέσσερις απόψεις ήταν υπέρ της απομάκρυνσης, ενώ ο κ.Υψηλάντης ήταν αντίθετος».

Για τα οικονομικά : «Χρήματα δεν έβαλα μόνο εγώ, έβαλε και ο κ. Υψηλάντης και ο κ. Χαΐτογλου, αλλά και ο κ.Νίκου, ο οποίος ήταν στην πενταμελή επιτροπή. Δεν είχε βάλει χρήματα ο κ.Ιωακειμίδης, ο  οποίος εκπροσωπούσε τον κ. Αντωνέλη. Ο τελευταίος έβαλε γύρω στα 125.000 ευρώ, όχι στην «Ημίθεος», αλλά προγενέστερα. Επίσης, ο κ. Πετρίδης που μετείχε στην επιτροπή, προτάθηκε από τον κ.Γεράνη ως εκπρόσωπος του, διότι αυτός έβαλε χρήματα, αλλά δεν είχε χρόνο ,καθώς ασχολείται με τις δημοτικές εκλογές. Σε τελική ανάλυση, πάντως, δεν νομίζω ότι έχει τόσο μεγάλη σημασία για το ποιος έβαλε ή όχι χρήματα».

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Δόβελος επισήμανε ότι όσοι βρίσκονται στην διοικούσα επιτροπή, προσπαθούν ουσιαστικά να κρατήσουν όρθιο τον Ηρακλή, προκειμένου να προλάβει το τρένο της ανόδου και εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι εφόσον ανέβει ο Ηρακλής, πολύ δύσκολα θα τον παραχωρήσει ο Παπαδόπουλος! «Περιμένει να ανέβει για να διαπραγματευτεί», είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του!