Ποια άλλη ελληνική ομάδα ήθελε τον Μάτος;

Ένας από τους μάνατζερ του Λέο Μάτος, ο Αλεξάντερ Πανκόφ, με δηλώσεις του σε ουκρανικά ΜΜΕ επισήμανε ότι εκτός από τον ΠΑΟΚ τον Βραζιλιάνο ήθελε και η ΑΕΚ, αλλά τελικά αυτός προτίμησε τον Δικέφαλο του Βορρά.

Μεταξύ άλλων ο Αλεξάντερ Πανκόφ τόνισε:

«Καταρχάς θέλω να συγχαρώ τον Λέο Μάτος για την μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μεγάλο βήμα για τον ίδιο. Η συμφωνία έκλεισε από μένα, μαζί με ακόμη έναν μάνατζερ, τον Βαντίμ Σαμπλί. Ο Λέο Μάτος κέρδισε με το σπαθί του ένα συμβόλαιο σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. έχω εμπειρία και επαφές με πολλές ευρωπαϊκές αλλά και ελληνικές ομάδες.

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Λέο Μάτος, καθώς μέσω των play off κέρδισε μία θέση για τα προκριματικά του Champions League. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν η μόνη επιλογή για τον Λέο Μάτος από την Ελλάδα, καθώς ήμασταν σε επαφές και συζητήσεις και με την ΑΕΚ. Ωστόσο μαζί με τον παίκτη, αποφασίσαμε ότι η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο είναι ο ΠΑΟΚ.

Είμαστε ικανοποιημένοι με την συμφωνία που έκλεισε. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένας εξαιρετικός συνδυασμός στο ρόστερ, στο οποίο βρίσκονται και αρκετοί διεθνείς παίκτες, ενώ είναι σημαντικό ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League. Έτσι αυτή η προοπτική έγινε προτεραιότητα για εμάς και είμαστε ικανοποιημένοι που ο Λέο Μάτος θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Θεωρώ ότι αυτό είναι το σωστό βήμα για να έχει ο Λέο Μάτος καλύτερη πορεία στον ευρωπαϊκό χώρο. Συγχαίρω τον πελάτη μου και την οικογένεια του, για αυτό το βήμα. Αυτή η μετακίνηση είναι ένα μεγάλο συν για την Ουκρανία και το ποδόσφαιρό της, διότι αν οι παίκτες του πρωταθλήματος μας πηγαίνουν σε τόσο δυνατούς συλλόγους, όπως ο ΠΑΟΚ, είναι μια καλή διαφήμιση και βοηθάει την ανάπτυξη της αγοράς του ουκρανικού ποδόσφαιρου».