Γκάλης: «Ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή»

Τιμή και ικανοποίηση χαρακτήρισε ο Νίκος Γκάλης την απόφασή της Πολιτείας να δώσει το όνομά του στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, μιλώντας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου και την μιας ώρας συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Αναλυτικά: «Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Υφυπουργό που αναγνώρισε την προσφορά μου, αλλά και των συναθλητών μου στο ελληνικό μπάσκετ και την κοινωνία γενικότερα. Μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι που ο ελληνικός λαός τότε ένιωσε υπερήφανος με αυτό που κάναμε. Χαίρομαι για τον απλό κόσμο που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και που του δώσαμε χαρά», τόνισε αρχικά ο Νίκος Γκάλης και συνέχισε:

«Ευχαριστώ πολύ και τον πρωθυπουργό που με τίμησε. Θέλω να περνάω από τη μεριά μου το μήνυμα ότι τα νέα παιδιά πρέπει μέσω του αθλητισμού να γίνονται σωστά μέλη της κοινωνίας. Θα κάνω ότι μπορώ για να ανεβάσω και άλλο τον αθλητισμό».

Τέλος, ερωτηθείς για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο προσεχές Προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο, επεσήμανε: «Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Πάντα οι ομάδες μας ήταν καλές και διεκδικούσαν επιτυχίες. Πιστεύω πως και τώρα θα υπάρξει συνέχεια. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Ως ένα χρέος και ένα καθήκον που… ξεπληρώθηκε από μεριάς Πολιτείας χαρακτήρισε την ονοματοδοσία του γηπέδου σε «Νίκος Γκάλης», ο Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Νίκου Γκάλη. «Με συναισθήματα αγάπης για την προσφορά του πήραμε αυτή την απόφαση. Η ελληνική Κυβέρνηση σήμερα δίνει το όνομα του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα και ενός εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη στο μεγαλύτερο ελληνικό γήπεδο το ΟΑΚΑ, τιμώντας την προφορά του. Η ελληνική Πολιτεία εκπλήρωσε ένα χρέος της και ένα καθήκον, απέναντι σε ένα μεγάλο αθλητή».

Αναφορικά με το πότε θα γίνει η τελετή της ονομασία του γηπέδου, ο Υφυπουργός, επεσήμανε: «Θα είμαστε σε συνεννόηση και θα συναποφασίσουμε το πότε θα γίνει η τελετή».