Το γράμμα του Γιάννη στον Ιωνά…

Το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης θρηνεί από χτες το χαμό του Ιωνά Ματζούνη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 35 ετών, καθώς δεν ξύπνησε ποτέ από τον βραδινό ύπνο του. Η κηδεία του έγινε σήμερα το απόγευμα στα κοιμητήρια της Θέρμης και ο Γιάννης Πολίτης, ο πρώην αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής έγραψε ένα γράμμα μέσα από την καρδιά του για τον αδικοχαμένο παίκτη του μπάσκετ…

Το γράμμα δημοσιεύθηκε στο tsiotras.blogspot.gr

«Στον φίλο μου…, τον αθλητή μου…, τον φοιτητή μου…, τον προπονητή…, τον άνθρωπο…!!!

Έζησες με θόρυβο και έφυγες απλά, άηχα, απρόσμενα… Όσοι από μας είχαμε την τύχη να σε ξέρουμε, μιλάμε για τον Ιωνά μας που τα’ ζήσε όλα, έντονα, συμπυκνωμένα, χαμογελαστά. Μέσα στα λίγα σου χρόνια, χώρεσες το δίχως άλλο δυο ζωές.

Με τις πράξεις σου και τις γνώσεις σου έδωσες σε πολλούς ανθρώπους, συναθλητές και αθλητές, ανακούφιση και παρηγοριά. Πάντα εκρηκτικός, πάντα δίκαιος, πάντα χαμογελαστός, ξεχώριζες ανάμεσα στο πλήθος που σε περιστοίχιζε, σα να’ ξέρες χρόνια πριν γεννηθείς ποιον δρόμο να πάρεις… Δεν ήταν εύκολο να βάλεις περισσότερο νερό στο κρασί σου, ούτε μπόρεσες αυτό να το κρύψεις από τον «Αόρατο» του Ρίτσου, αυτόν που σκάρωσε τούτη τη φάρσα και μας άφησε σύξυλους:

Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν πολυκατάλαβα πώς οργανώθηκε όλο τούτο το ταξίδι. Πώς μας αποχαιρέτισες έτσι ξαφνικά, σα να ήταν η αναχώρησή σου προετοιμασμένη από καιρό… Λες και κάτι μας αποκοίμισε. Ποτέ δε θα πάψουμε να αναρωτιόμαστε…
Θα δανειστώ δυο λόγια από το Ρίτσο, για να δείξω –όσο μπορώ- την ξεχωριστή σου ποιότητα, τη μοναδική σου ανιδιοτέλεια, το μεγάλο και ασυγχώρητο κενό που αφήνεις στην παρέα μας…

Μα ρε Ιωνά, όλο αυτό που κάνω τώρα, να κάθομαι και να γράφω με δεδομένο πως δε θα σε ξαναδώ, δε μπορώ να το δεχτώ… Ούτε εγώ, ούτε η Αρετή, ούτε ο Γιώργος, ούτε ο Βαλάντης, ούτε ο Δημήτρης, ούτε κανένας μας … Απλά δε μπορώ. Κι ας λέει ο Ουράνης ότι:

«Δεν πέθανες. Αδιάφορο οι μήνες κι αν περνάνε: τότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τούς λησμονάνε!»

* Ο Ιωνάς Ματζούνης αγωνιζόταν στον ΒΑΟ, ενώ προπονούσε το τμήμα μίνι του «Βυζαντινού», αλλά και το παιδικό του Κεραυνού Αγίου Παύλου. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΟΔ, ενώ έχει αγωνιστεί σε Αγ. Δημήτριο, Αναγέννηση, Φλόγα και Ιωνικό.

Η φωτογραφία είναι από καλοκαιρινό καμπ του ΒΑΟ το 2012 και ο Ιωνάς Ματζούνης διακρίνεται πρώτος δεξιά μαζί με τους Γιώργο Σικαλίδη (αριστερά) και Λάζαρο Ιορδάνου (κέντρο).