Συγκλονιστική στιγμή με αθλητή του ΠΑΟΚ (pics)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συγκλονιστικές στιγμές εκτιλύχθηκαν στο στάδιο των Αμπελοκήπων, στο πλαίσιο των “1ων Αγώνων στη μνήμη της Αλέκας Σιούλη”, που διοργάνωσε ο ΑΣ ΠΑΟΚ.

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές τίμησαν τη μνήμη της σπουδαίας σπρίντερ, όμως μία ξεχωριστή παρουσία ήταν του 71χρονου συναθλητή της, Γιάννη Γρηγοριάδη.

Παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, με ακρωτηριασμένο το δεξί πόδι του και με αναπηρία στο δεξί χέρι, ο παλιός δρομέας του ΠΑΟΚ έτρεξε 1.500 μέτρα στο αγώνισμα των βετεράνων αθλητών, αποθεώθηκε και παράλληλα με την πράξη του αποθέωσε τα αθλητικά ιδεώδη.

Κατάφερε να τερματίσει με το στάδιο να σείεται από τα χειροκροτήματα όλων όσων βρίσκονταν στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο. Την ώρα του τερματισμού ο έφορος του τμήματος στίβου του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κεραμυδάς χαιρέτισε την προσπάθεια του Γιάννη Γρηγοριάδη λέγοντας από το μικρόφωνο για «το μεγαλείο της ΠΑΟΚτσήδικης ψυχής».

“Με την Αλέκα Σιούλη είχαμε μία φιλία πολλών ετών. Όταν αντιμετώπισα προβλήματα με την υγεία μου, με επισκεπτόταν καθημερινά στο νοσοκομείο. Κάθε μέρα ήταν εκεί. Αυτή ήταν η Αλέκα, άνθρωπος πάνω απ’ όλα και σπουδαία αθλήτρια. Να τρέξω αυτά τα 1.500 μέτρα στη μνήμη της ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για να την τιμήσω”, τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣ ΠΑΟΚ και πρόσθεσε ότι “με χαρά θα έτρεχα ακόμη 5.000 μέτρα. Ήταν πολύ όμορφο αυτό που έγινε σήμερα εδώ. Βρέθηκα στους στίβους στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο μέσα σε αυτή την πορεία ήταν η ευγενής άμιλλα που υπήρχε μεταξύ των αθλητών, ο καθένας προσπαθούσε να βοηθήσει τον άλλο. Δεν υπήρχαν αντιζηλίες και εγωισμοί. Αυτή τη συμβουλή θέλω να δώσω στα νέα παιδιά και εύχομαι να την ακολουθήσουν”.

Ο Γιάννης Γρηγοριάδης είχε διακριθεί ως αθλητής ταχυτήτων (100μ., 200μ., 400μ.), αλλά και σε δρόμους αντοχής. Παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου ΠΑΟΚ Πολίχνης.