«Η δική μας ομάδα» έγινε «παράρτημα»

Μια προσέγγιση και μια περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στο Ηράκλειο με επίκεντρο την σχέση φιλίας που χτίζεται ανάμεσα στον Εργοτέλη και στον Ολυμπιακό επιχειρεί να κάνει στην σημερινή έκδοσή του το Goal, που περιγράφει τα όσα λέγονται στην Κρήτη, ενώ συνομίλησε και με τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την παρουσία του Εργοτέλη στην μεγάλη κατηγορία, τον Νίκο Τζώρτζογλου.

«Κοίτα πώς αλλάζουν οι καιροί… Στον σύλλογο που έκανε «σημαία» τις έννοιες αυτονομία και ανεξαρτησία, κρεμάνε πλέον κάποιοι την… κουδούνα του «παραρτήματος». Μέχρι και «πέσιμο» έγινε σε παράγοντες στα επίσημα του Παγκρήτιου για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές που αποκτάει ο Εργοτέλης από τον Ολυμπιακό. Δεν «κράζουν» δηλαδή μόνο οι κακόβουλοι αντίπαλοι, αλλά αντιδρούν και οι φίλοι της ηρακλειώτικης ομάδας.

Με αφορμή το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο προχθεσινό ματς με τον Παναιτωλικό η στήλη επικοινώνησε με τον Νίκο Τζώρτζογλου, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη διαφορετικότητα και την περηφάνια του Εργοτέλη. «Η δική μας ομάδα» ήταν το σλόγκαν που είχε βρει θέση δίπλα στο έμβλημα του συλλόγου επί των ημερών του. Γι’ αυτό και έχει σημασία η άποψη του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Μία άποψη που συνοψίζεται στη φράση «ευεργέτες με λάθος τρόπο».

Τι εννοεί; «Και οι Βαρδινογιάννηδες ευεργέτησαν τον ΟΦΗ, αλλά το έκαναν με λάθος τρόπο. Εφτασαν σε σημείο να μην μπορούν να μπουν στο γήπεδο, να τους βρίζουν εν χορώ. Είναι λοιπόν πρόσφατο το παράδειγμα της άλλης ομάδας της πόλης με τον κόσμο να ξεσηκώνεται και να βγαίνει στους δρόμους. Τώρα αυτό που συμβαίνει με τον Εργοτέλη είναι ξένο προς την ταυτότητά του. Αυτή η ομάδα έχει λίγους φιλάθλους, αλλά εκατομμύρια φίλους. Εγινε η συμπαθέστερη ομάδα γι’ αυτό το αυτόνομο, το αξιοπρεπές που απέπνεε. Τώρα τα χάνει αυτά. Δεν νομίζω ότι οι βοήθειες που έρχονται έχουν σκοπιμότητα.

Είναι ανιδιοτελής βοήθεια, από αληθινή αγάπη για τον σύλλογο. Η οικογένεια Βρέντζου (σ.σ. είναι κοντά στην ομάδα ο Γιώργος, ο αδερφός του Γιάννη, του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός) είναι άλλωστε παραδοσιακή οικογένεια Εργοτελιτών. Και επί των ημερών μου βοηθούσαν. Εφερναν χορηγίες, αγόραζαν διαρκείας. Τώρα όμως η βοήθεια γίνεται με λάθος τρόπο. Τι θα πούμε στα παιδιά της πρότυπης ακαδημίας μας; Πώς θα τους πούμε προσπαθήστε για να παίξετε στην πρώτη ομάδα, όταν τη βλέπουν να στελεχώνεται με παίκτες δανεικούς από άλλους συλλόγους. Είναι θέμα φιλοσοφίας» κατέληξε ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Να σημειωθεί ότι ο Εργοτέλης απέκτησε από τον Ολυμπιακό ως δανεικούς το καλοκαίρι τους Τζανακάκη, Μπουχαλάκη, Διαμαντάκο και Ρουγκάλα (αποχώρησε ο τελευταίος) και προστέθηκε σε αυτούς τον Γενάρη ο Ιμπραΐμ, ενώ οι Σέρβοι θεωρούν ότι ανήκει στους «ερυθρόλευκους» και ο Στοΐκοβιτς».