Έρχεται και υπογράφει

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ανακοινώσει τρεις μεταγραφές, μέχρι την Τετάρτη θα ανακοινώσει μία ακόμη.

Oπως γράφει σήμερα η Livesport, o Ματέους Λέιτε Νασιμέντο, θα έρθει στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τρίτη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Για την ώρα, η ΠΑΕ δεν μπορεί να ανακοινώσει τίποτα, αφού δεν υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο.

Ο 33χρονος Βραζιλιάνος έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ εδώ και μία – δύο εβδομάδες και απομένουν οι εξετάσεις και οι υπογραφές. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός βρίσκεται αυτή την εποχή στην πατρίδα του για διακοπές, θεωρήθηκε πως δεν υπάρχει λόγος να έρθει άμεσα στην Ελλάδα για τα διαδικαστικά και να επιστρέψει στη Βραζιλία κι έτσι η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ματέους δεν ήταν η πρώτη επιλογή του ΠΑΟΚ για την μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά έγινε βασική επιλογή όταν κάποιες άλλες περιπτώσεις κρίθηκαν πολύ δύσκολες, κι όταν ο Ίβιτς αποφάσισε να πάρει έναν παίκτη, που μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ με την ίδια επιτυχία.

Με τον Βραζιλιάνο ο ΠΑΟΚ συμφώνησε για διετές συμβόλαιο κι αυτό ήταν ένα σημείο τριβής, καθώς η αρχική πρόταση ήταν για ένα χρόνο.

Ο Ματέους είχε επιλογές στην Ευρώπη κι από την ώρα που ο ΠΑΟΚ του έδωσε διετές συμβόλαιο με χρήματα, που μπορούσε να πάρει σε άλλες χώρες για ένα χρόνο, πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα. Γενικώς δεν είναι από τους παίκτες, που τους αρέσει να αλλάζουν κάθε χρόνο ομάδες κι ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έμεινε 5 χρόνια στην Μπράγκα (με εξάμηνους δανεισμούς σε Σετούμπαλ και Μπέιρα Μαρ) κι άλλα 5,5 χρόνια στην Ντνίπρο.

Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός θα περάσει από εξετάσεις μόλις έρθει στην Θεσσαλονίκη, θα υπογράψει το συμβόλαιό του και θα ξεκινήσει προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ.