«Θέλω να ξαναδώ τον Μάικ»

Ο Σάκης Λάιος προπονητής επί σειρά ετών στον ΠΑΟΚ θα δώσει αύριο το “παρών” στην αναμέτρηση του Δικεφάλου με τον Παναθηναϊκό ( στις 4 μ.μ ζωντανό από το NS3) προκειμένου να συναντήσει ξανά μετά από πολλά χρόνια τον Μάικ Τζόουνς.

Ο Λάιος είχε συνεργαστεί με τον αμερικανό την χρονιά (1988-89) που έπαιξε στον ΠΑΟΚ ως βοηθός του τότε προπονητή Τζόνι Νιούμαν: “Ήταν πολύ απλό παιδί, ευχάριστος χαρακτήρας, είχε μια μοναδική ευφυΐα στο παιχνίδι του. Ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη του επαγγελματική ομάδα, ήρθε σε ηλικία 21 ετών.

Από τα φιλικά καταλάβαμε πώς επρόκειτο για ένα ξεχωριστό αθλητή που είχε φοβερή επαφή με το καλάθι. Θυμάμαι την χαρά που είχε όταν πήρε τα πρώτα του χρήματα στον ΠΑΟΚ. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιρνε αμοιβή ως επαγγελματίας. Ο Βεζυρτζής του χε δώσει μια προκαταβολή 10.000 δολάρια. Με ρωτούσε πώς έπρεπε να τα διαχειριστεί , πώς μπορούσε να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα…”, θυμήθηκε ο Λάιος και πρόσθεσε:

“Δεν του άξιζε αυτό που του συνέβη στην συνέχεια , όμως χαίρομαι που έστω μετά από τόσα χρόνια κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα με την είσοδο του στην χώρα μας. Θα είμαι φυσικά παρών στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να τον ξαναδώ. Πιστεύω πώς και μόνο για τον Τζόουνς πρέπει να έρθουν τουλάχιστον άλλα 1.000 άτομα στο γήπεδο. Το αξίζει…”.