Ανακοίνωσε Ρομπέρτο η Εσπανιόλ

Κάτοικος Βαρκελώνης και επίσημα εδώ και λίγη ώρα ο Ρομπέρτο, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα από την Εσπανιόλ.

«Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ είναι ο νέος παίκτης της Εσπανιόλ», αναφέρεται στον τίτλο της ανακοίνωσης. Και συνεχίζει: «Αποτελεί την πρώτη μεταγραφή για την σεζόν 2016-’17 και έρχεται από τον Ολυμπιακό.

«Η Εσπανιόλ και ο Ολυμπιακός έφτασαν σε συμφωνία για την μεταγραφή του τερματοφύλακα Ρομπέρτο Χιμένεθ, ο οποίος έγινε η πρώτη μεταγραφή της Εσπανιόλ για την σεζόν 2016-’17. Ο Ρομπέρτο θα υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών με τους «κυανόλευκους» και η Εσπανιόλ θα πληρώσει 3 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του παίκτη. Η ρήτρα του από την Εσπανιόλ είναι στα 14 εκατομμύρια ευρώ. Θα ενταχθεί στην προετοιμασία της Εσπανιόλ από την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου.

Ο Ρομπέρτο είναι τερματοφύλακας με μεγάλη εμπειρία. Έπειτα από το ντεμπούτο που έκανε το ντεμπούτο του στην Premiera Division με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Μαδριλένος υπερασπίστηκε την εστία της Τεραγόνα. Στην συνέχεια έπαιξε στην Ρεκρεατίβο Ουέλβα πριν επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και κάνει την μεταγραφή στην Μπενφίκα. Ωστόσο, ήταν στην Ρεάλ Σαραγόσα, όπου πήρε περισσότερες συμμετοχής. Οι καλές του εμφανίσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και ο σύλλογος τον υπέγραψε την σεζόν 2013-’14.

Μόλις ολοκληρωθούν τα ιατρικά και την υπογραφή των συμβολαίων, ο Ρομπέρτο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη (22/6) στο Auditorium του Σταδίου RCD στις 18:30 (ώρα Ισπανίας). Οι φίλαθλοι θα έχουν πρόσβαση στο γήπεδο για να δουν τον νέο παίκτη στις 19:00 (ώρα Ισπανίας).