Η αποστολή, η αδικία και η πίστη του «Γ.Χ.»

Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε, η ανακοίνωσε της αποστολής δεν έκρυβε και εκπλήξεις, ίσως μόνον την επιστροφή σ’ αυτή του Κοστίν Λάζαρ, την ίδια ώρα που οι δηλώσεις του Γιώργου Γεωργιάδη ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο επιβεβαιώνουν αυτό που πιστεύουν πολλοί… Το μυαλό είναι ακόμη στο τι έγινε στον πρώτο ημιτελικό και στο τι θα γίνει στη ρεβάνς της Τούμπας.

Το συμπέρασμα προκύπτει από τα όσα είπε ο 42χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού Novasports. Οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν το ματς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, παρά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, που και ο ίδιος ο Γεωργιάδης θεωρεί σημαντική για το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Μιας κι όμως η κουβέντα άρχισε με το τι έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ας δούμε τι είπε ο Ελληνας τεχνικός:

«Η σκέψη μου είναι πως δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Μας πίεσε πολύ ο Ολυμπιακός στην αρχή. Δεν είχαμε τις απαντήσεις σ’ αυτήν την πίεση, αλλά μετά τα πρώτα είκοσι δύο – τρία λεπτά αρχίσαμε να πατάμε καλύτερα. Την κατάλληλη στιγμή πετύχαμε το 2-1 και μετά δεν άφησαν να παιχτεί ποδόσφαιρο, έτσι όπως πρέπει να παίζεται. Η απόφαση ήταν εντελώς άδικη. Τουλάχιστον θα έπρεπε να είμαστε στο γήπεδο με τον ίδιο αριθμό παικτών».

 – Τα ποδοσφαιρικά συμπεράσματα στα οποία καταλήξατε, από αυτά που μπορείτε να δημοσιοποιήσετε καθώς λογικό είναι να υπάρχουν κι ορισμένα που θα θέλατε ν’ αξιοποιήσετε εν όψει του δεύτερου ημιτελικού .

«Σας είπα, εμείς είχαμε ένα άσχημο ξεκίνημα αλλά νομίζω και πιστεύω ότι σε όλην την υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού θα μπορούσαμε εμείς να κάνουμε κάτι καλό σ’ αυτό το παιχνίδι. Ενα ποδοσφαιρικό παιχνίδι δεν κρατάει είκοσι λεπτά, κρατάει ενενήντα λεπτά. Εμάς δε μας έδωσαν το δικαίωμα να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από αυτό το αποτέλεσμα».

– Στην άποψη σύμφωνα με την οποία ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται ως ωφελημένος από το γεγονός πως έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, επειδή αναγκάστηκε να συγκεντρωθεί αμυντικά, εσείς τί απαντάτε;

«Αυτό ακριβώς λέω . Ποιος μου λέει εμένα ότι τα υπόλοιπα λεπτά εμείς θα είχαμε την κυριαρχία του παιχνιδιού . Ή δέκα εναντίον δέκα ή δέκα εναντίον εννιά υπέρ μας. Εγώ αυτό πιστεύω και σίγουρα δε μας εκφράζει σαν ΠΑΟΚ το να περιμένουμε στο μισό και ν’ αμυνόμαστε μόνον. Αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με την ικανότητα του αντιπάλου, που δε μας άφησε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε με αριθμητικό μειονέκτημα».

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Μάρτενς, Χούσεν και Μαντούρο δεν συμμετείχαν στη σημερινή προπόνηση και αποκλείστηκαν από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης και αποτελείται από τους:

Γλύκο, Γιακουμή, Λίνο, Τζαβέλλα, Σπυρόπουλο, Κατσουράνη, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρα, Κίτσιου, Λάζαρ, Κάτσε, Νάτχο, Λούκας, Γεωργιάδη, Βούκιτς, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Κουλούρη.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί την Κυριακή να “σπάσει” την μίνι αρνητική παράδοση που έχει η ομάδα του απέναντι στον Ατρόμητο. “Νομίζω πως έχουμε τις δυνατότητες αν παίξουμε έτσι όπως πρέπει, αν παίξουμε σωστά να καταφέρουμε να κερδίσουμε και να ‘σπάσουμε’ αυτήν την – έστω – αρνητική παράδοση που έχουμε τα τελευταία χρόνια απέναντι στον Ατρόμητο», είπε και χαρακτήρισε τον Ατρόμητο “¨μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα”.